Duminica 8 Septembrie

Oradea, cu decenii în fața Clujului, dar Bolojan nu se oprește. Orădenii vor avea o rețea de trenuri metropolitane. Clujean: „Fură ideile lui Boc?”


Locuitorii din Oradea și zona metropolitană a municipiului vor avea o nouă alternativă de transport public, prin realizarea unei rețele de trenuri metropolitane. În timp ce la Cluj se tot promite că „osă” se facă, în Bihor, președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan continuă să preia proiecte majore de infrastructură, cu centurile și pasajele nu a dezamăgit, deci sunt șanse mari orădenii să aibă și o rețea de trenuri metropolitane înaintea clujenilor. 

„Stau și mă întreb, nenea ăsta fura ideile lui Boc?! Oricum Oradea este cu zeci de ani în fața Clujului la urbanism. De la un rondou de flori unde se vede că are în spate un peisagist bun în Oradea, până la "metroul lui Boc", "centura lui Boc" unde se vede un heirupism înfiorător. Dacă Bolojan ar fi liderul PNL oare câți ar vota acest partid? Oare de ce nu va fi niciodată?”, a transmis un clujean pentru „Clujul civic”.

„Unul dintre proiectele pentru îmbunătățirea mobilității metropolitane este rețeaua de tram-tren, un mijloc de transport în comun care poate să circule atât pe liniile de tramvai, cât și pe liniile de tren. Mii de navetiști vin la locurile de muncă din Oradea cu mașinile personale. Vrem să le oferim o alternativă. 

Trenurile metropolitane vor conecta Municipiul Oradea cu zona Aeroportului Oradea, Sânmartin – Băile 1 Mai –  Băile Felix (Cordău), Borș (Parcul industrial) și Sântandrei – Girișu de Criș – Toboliu – Cheresig”, a anunțat Ilie Bolojan zilele trecute. 

Comentarii Facebook