Miercuri 9 Octombrie

Oradea extinde liniile de tramvai, Clujul nu poate - FOTO


Oradea a realizat extinderea liniilor de tramvai pentru a prinde și alte zone, încă neacoperite. 

Liniile de tramvai pe noul tronson care va face legătura între Calea Aradului şi Bulevardul Nufărul - Cantemir au fost montate și în zona Cartierului Ceyrat. Zilele trecute a fost închisă circulația rutieră pe strada Atelierelor până în 13 septembrie, tocmai  pentru realizarea ultimului tronson.

Extinderea liniei de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura cu str. D. Cantemir este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a Municipiului Oradea este 2%.

În acest moment, stadiul lucrărilor este de 62,73%, fiind plătite 32 milioane lei fără TVA din valoarea de 52 milioane lei fără TVA a contractului”, anunță Primăria Oradea.

La Cluj-Napoca, extinderea liniei de tramvai spre Apahida ar putea fi făcută facil și cu avantaje reale. De asemenea, ar putea fi găsită o cale pentru a duce tramvaiul și până în Florești, prin spatele VIVO, dar este preferat metroul, un proiect util, dar prea scump. 

Comentarii Facebook