Parcul Etnografic din Cluj intră într-un nou proiect de milioane! Măsuri ce vor fi luate pentru protejarea patrimoniului


12 obiective din Parcul Etnografic „Romulus Vuia” vor fi reabilitate cu peste 2 milioane de lei din fonduri nerambursabile. 

Proiectul de restaurare va fi derulat pe parcursul anului 2025, iar banii sunt incluși în programul de finanțare „Timbrul Monumentelor Istorice” al Institutului Național al Patrimoniului.

Contractul a fost deja semnat la începutul lunii noiembrie și include realizarea unor lucrări de reparație și reabilitare la 12 obiective muzeale din incinta Parcului Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

Proiectul de reabilitare a monumentelor etnografice din parcul etnografic clujean este o inițiativă culturală și de patrimoniu care își propune să protejeze, să conserve și să promoveze patrimoniul cultural al României. Această restaurare nu vizează doar menținerea integrității fizice a unor construcții valoroase, ci și revitalizarea lor ca parte a unei strategii mai ample de educație culturală și turism. 

Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, este un ansamblu deosebit de patrimoniu cultural, reprezentativ pentru diversitatea arhitecturală și ocupațională a regiunilor etnografice din Transilvania. Este primul muzeu în aer liber din România şi include o varietate de gospodării, biserici, ateliere și instalații tehnice din diverse regiuni etnografice ale Transilvaniei, fiecare cu specificul său unic. 


Comentarii Facebook