Părinții din Florești reclamă orarul absurd după care vor merge copiii la școală: ”Ce orar e de la 11.30 la 15.15?”
Copiii din clasa pregătitoare și cei din 1 - 4, de la Liceul Dumitru Tăuțan din Florești reclamă orarul absurd după care copiii vor fi trimiși la școală în acest an, începând din 15 septembrie.
Legea invatamantului scrie, clar, negru pe alb că: "(17) Procesul educațional se desfășoară în maximum două schimburi. Organizarea programului școlar are în vedere următoarele reguli:
a) cursurile pentru elevii din clasa pregătitoare și din clasele I și a II-a nu vor începe înainte de ora 8.00 și nu se vor termina mai târziu de ora 14.00”.
Consiliul de Administrație al Liceului Dumitru Tăuțan a votat un orar special, dar ce supără cel mai tare este orarul de la 11.00 la 15.00, lucru foarte greu de respectat de părinți.
"... În urma ședinței de CA, regăsiți orarul școlar, pentru toate cele 66 de clase, ale liceului nostru:.
- clasa pregătitoare(12 cls) 8:00-11:10
- clasa I-a (12 cls )
Primele șase clase, luate în ordine alfabetică:A,B,C,D,E,F) vor merge de la ora 8:00-11:10, prima jumătate a anului școlar, iar celelalte șase clase(G,H,I,J,K,M) vor merge de la ora 11.30.La jumătatea anului școlar, se va face rocada.
- clasa a-II-a(9 cls)
Primele două clase în ordine alfabetică (A,B) vor merge de la ora 11.30 , prima lună (cu aproximație).
Celelalte 7 clase, vor merge de la ora 13:00.
Pe tot parcursul anului școlar, se va face o rotație pentru ca fiecare clasă să meargă de la ora 11.30.
-Clasa a-III-a(7 cls) de la ora 13.00
-Clasa a-IV-a(5 cls) de la ora 11.30
-Clasa a-V-a (6 cls) de la ora 8:00
-Clasa a-VI-a(5 cls) de la ora 12:00
-Clasa a-VII-a(3cls) de la ora 7:00
-Clasa a-VIII-a (2 cls) de la ora 7:00
-Clasa a-IX-a (2cls) de la ora 7:00
-Clasa a-X-a (2cls)de la ora 7:00
-Clasa a-XI-a (1cls) de la ora 7:00
Activitatea școlară, o să dureze până la ora 17.30(maxim) în școală, drept urmare nu o să fie alte activități extrașcolare în incintă, gen afterschool.
În data de 6 septembrie, o să fie Consiliu Profesoral, unde se va stabili programul deschiderii noului an școlar, program care o să fie transmis la fiecare clasă,de către cadrele didactice...", se arată în decizia Consiliului de Administrație
Un părinte a reclamat că ”aceasta decizie încalcă flagrant legislația și ne pune pe noi părinții într-o situație imposibilă de a duce și scoate copilașii de la școală, programul propus fiind de la 11:30- 15:15!!!
Nu e nici de dimineață, nici de după masă... E cel mai prost program posibil, pentru noi și se va crea un abuz prin încălcarea flagrantă a legii, care spune că ”programul elevilor din clasele 1 si 2 nu vor începe înainte de ora 8.00 și nu se vor termina mai târziu de ora 14.00”.
Cand au fost întrebați dacă cunosc legea, răspunsul a fost nonșalant ”Raționamentul este simplu. Pentru că nu există spațiu suficient pentru a merge de dimineață și pentru a evita discuții de ce o clasă merge de dimineață și alta nu, s-a luat această decizie. Sigur, dacă o clasă dorește să meargă doar de la 11.30, atunci se poate anunța.
Practic, datorită incompetenței Consiliului Local și al Primăriei, noi trebuie sa suferim”, a declarat unul dintre părinți.
Floreștiul este cea mai comună din România și are nevoie de mai multe școli. Anii trecuți a fost dat în folosință un nou liceu, iar acum primarul Bogdan Pivariu promite o școală nou, extrem de necesară.
Consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei noi școli în Florești
Consilierii locali din Florești au aprobat în luna aprilie indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei noi școli în Florești, în zona Porii - Eroilor, pe terenul donat de Emil Cibu.
”Comuna noastră s-a bucurat, pe parcursul ultimilor ani, de o creștere demografică semnificativă, astfel că, în prezent, locuiesc în Florești aproximativ 10.000 de copii și adolescenți.
Propunerea pentru noua școală este să dispună de: 36 de săli de clasă, 4 laboratoare, spații pentru recreație, bibliotecă, sală multifuncțională și spații administrative.
În noua școală își vor desfășura activitatea în jur de 1000 elevi și 60 persoane cadre didactice și personal auxiliar”, a precizat primarul Bogdan Pivariu.
Noua școală va avea un acoperiș verde.
”Pentru că îmi doresc un Florești curat și sănătos, atât pentru voi, cât și pentru mine și familia mea, susțin un proiect de acest fel care propune un concept nou, o "școală altfel", o școală verde. Natură, armonie, bunăstare sunt conceptele în jurul cărora vrem să construim această școală pentru toți copiii Floreștiului. Pe termen lung, proiectul are în vedere îmbunătățirea infrastructurii verzi, prin adoptarea unor soluții care să permită reducerea amprentei ecologice și să fie reprezentarea conceptului "mens sana in corpore sano”.
Astfel de proiecte trebuie să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor de învățământ și a activităților cultural-sociale și sportive, pentru a asigura un viitor mai bun copiilor comunei Florești și, implicit, o dezvoltare sănătoasă a Floreștiului”, a mai spus Pivariu, la lansarea proiectului.
După aprobarea indicatorilor tehnico-economici urmează să fie făcută licitația și apoi execuția proiectului.
Comentarii Facebook