Vineri 22 Noiembrie

Pasaj subteran sau suprateran în Piața Mărăști! Pentru ce variantă optați?

 

Primăria Cluj-Napoca va lansat licitația pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui pasaj în Piața Mărăști.

 

Din 17 octombrie vor putea fi depuse oferte pentru studiile de fezabilitate și de circulație pentru pasajul subteran sau suprateran din cartierul Mărăști. Nu știm care este soluția cea mai bună. Caietul de sarcini este terminat și are aviz din partea Agenției Naționale de Achiziții Publice.

 

În plus, vom scoate la licitație și realizarea studiului de fezabilitate pentru un pasaj suprateran peste calea ferată în zona Tăietura Turcului”, a precizat Tarcea, la Realitatea FM.

 

În noiembrie 2016, primarul Emil Boc vorbea despre un astfel de pasaj în Piața Mărăști. ”Vom avea bani prevăzuți în bugetul din 2017, dar trebuie să știm exact pe ce variantă mergem”, declara primarul Emil Boc, în noiembrie 2016.

 

Pasajul din Mărăști va porni de la Biserva Sf. Petru și va trece de sensul giratoriu din Mărăști.

 

Primul pasaj pe care îl avem în lucru este cel din Mărăști, unde disputa nu este dacă se face pentru că lucrurile sunt clar adjudecate, că DA se face, disputa este dacă se face suprateran, adică să fie de la biserica Sf. Petru până dincolo de Piața Mărăști, un pasaj suprateran pentru ca cei care merg la Aeroport să treacă pe deasupra pe un pasaj pe stâlp de beton. O altă părere este ca pasajul să fie subteran. Opiniile sunt împărțite, dar specialiștii vor tranșa disputa. Noi suntem pregătiți în 2017 să punem bani din buget pentru pasaj. Din perspectivă pragmatică pe deasupra este mai ușor de făcut, din perspectivă urbanistică și estetică pe dedesubt arată mai bine. 

 

Cu toate acestea, nu ne putem juca, dacă acolo estetic specialiștii vor spune că pasajul suprateran arată dizgrațios și transformă zona aceea în altceva decât este, nu mă voi încăpățâna. Dacă specialiștii vor spune că sunt soluții de gardare fonică să nu fie poluare sonoră, să fie îmbrăcat în verde acel pasaj ca să nu distorsioneze cu ce e acolo, nu mă voi opune. Sau dacă ne vor spune că la pasajul subteran vor fi costuri de realizare, dar va rezolva o problemă pe 100 de ani, nu mă voi opune. Dar părerile specialiștilor sunt cele care vor fi ascultate”, preciza primarul Emil Boc.

 

Anul 2017 aproape a trecut și nu s-a făcut nimic. Dacă studiul de fezabilitate va fi realizat până în 2018, iar apoi va fi făcută o licitație pentru execuție, lucrările ar putea începe cel mai devreme în toamna anului 2018. 

Comentarii Facebook