Pe o veche platformă industrială din Cluj va apărea un turn care rivalizează cu cel din Mănăștur. Proiectul discutabil a ajuns pe masa urbaniștilor


Un proiect de restructurare și regenerare urbană a părții de nord-vest a orașului a ajuns pe masa urbaniștilor clujeni. Proiectul presupune construirea unui ansamblu imobiliar pe amplasamentul actual al societății „Remarul 16 februarie”, o suprafață de aproape 6 hectare. Proiectul a fost prezentat în ședința Comisiei de trafic a Primăriei Cluj-Napoca, iar acum a ajuns și în dezbaterea Comisiei tehnice de urbanism a CJ Cluj. 

Proiectul arată foarte ambițios și urmează să fie dezvoltat pe o suprafață de aproape 6 hectare. Acesta presupune construcția în trei etape a unui ansamblu imobiliar care include, printre altele, un turn de 28 de metri înălțime, două turnuri cu o înălțime de cel mult 80 de metri și un turn de 100 de metri! Cel din urmă ar urma să rivalizeze cu turnul West Tower City de pe Calea Florești și cumva, cumva, cu proiectul din Piața Abator, scrie media9.ro.

turn.jpg

În cel mai înalt imobil, cel de 100 de metri, sunt propuse locuințe colective, funcţiuni administrative, financiar-bancare, funcțiuni culturale: galerii, muzee, biblioteci, mediateci, centre culturale. În celelalte imobile, mai sunt propuse creșe, grădinițe, școli, funcțiuni sportive, funcţiuni de sănătate și de asistență socială.

Proiectul urmează să fie dezbătut în ședința Comisiei tehnice de urbanism de joi, 4 iulie, de la Consiliul Județean Cluj. Acum se află în etapa elaborării PUZ.

Din clădirile vechi, cu valoare de patrimoniu, ar urmată să fie păstrată cazangeria. 

Comentarii Facebook