Sambata 12 Octombrie

Pericol de accidentare la o școală din Mănăștur, Cluj! Un elev a ajuns la Urgențe: „Gardul din plasă e rupt, zboară sârma din el”


Un elev de la Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu de pe strada Câmpului, din cartierul Mănăștur, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, după ce s-a accidentat în curtea școlii, conform unei sesizări semnate de un părinte. 

Copilul s-ar fi jucat pe terenul de fotbal,  care este folosit și ca zonă de acces către școală, iar la un moment dat a căzut și s-a ales cu o julitură, fiind nevoit să meargă la spital ca să-i fie cusută rana. 

Vă rugăm să luați măsuri și să remediați defectele din curtea școlii și de pe terenul de fotbal. Sunt trei clase de copii care nu au unde să iasă în pauză. Terenul de fotbal este folosit și drept cale de acces în școală, fiind un adevărat pericol. Copilul meu deja s-a accidentat și a ajuns la UPU pentru a i se coase tăietura. Nu aștept un răspuns, ci să faceți reparațiile cuvenite.”, a semnalat părintele unui elev. 

Primăria Cluj-Napoca nu a negat situația, ba chiar a transmis că locația urmează să fie supusă unor lucrări de întreținere. 

Locația este inclusă în programele de întreținere desfășurate la nivelul Municipalității.”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Un alt părinte a relatat că terenul de fotbal a devenit un pericol public pentru elevi, iar gardul din plasă de sârmă care înconjoară curtea este rupt, ceea ce reprezintă un risc suplimentar de accidentare. Părinții sunt revoltați și solicită intervenția rapidă a autorităților locale.

Gardul din plasă de sârmă de la Școala Iuliu Hațieganu din Mănăștur, str. Câmpului, este rupt, zboară sârma din el, motiv pentru care copiii se zgârie în el la ora de sport și în pauze.

Altă rugăminte pe care o am este să se renoveze un pic zona, pentru ca aceștia să se joace în pauze și la sport în siguranță, fără pericol de accidentare. Acest lucru ar trebui făcut cât mai repede, altfel vor fi nevoiți să nu mai iasă în pauze.”, susține un alt părinte. 

Comentarii Facebook