Duminica 22 Decembrie

PMP vrea să scoată pensiile speciale ale parlamentarilor și să introducă votul electronic


Liderii PMP au avut, vineri, o întâlnire la Cluj, în care s-a discutat despre principalele proiecte pe care partidul le promovează în această perioadă.

Primul dintre aceste proiecte vizează campania inițiată de partid ”Pensiile speciale sunt un furt”, prin care se încearcă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

În acest sens, liderul PMP, deputatul Eugen Tomac, a precizat că s-a depus deja o inițiativă legislativă în parlament, iar mii de membri ai partidului urmează să înceapă o campanie masivă de strângere de semnături.

După cum bine cunoașteți, am lansat un program, ”Pensiile speciale sunt un furt”, și mă bucur că partidul nostru are printre prioritățile sale eliminarea pensiilor speciale. Considerăm că cei 4,5 milioane de pensionari din România care au pensii sub 1.000 RON nu sunt cu nimic mai diferiți față de ceilalți 500.000 care și-au creat pensii speciale. Nu este admisibil să avem foști torționari care au pensii de 10.000 - 15.000 de lei, în schimb românii onești care au muncit zeci de ani să aibă pensii din care abia să își poată întreține traiul de zi cu zi. Suntem împotriva acestor pensii, cu atât mai mult cu cât până în prezent, actuala majoritate nu a făcut decât să și creeze beneficii. Mă bucur că, alături de USR și trei parlamentari din PNL, am reușit să contestăm la Curtea Constituțională în ultima zi a sesiunii trecute, Codul administrativ. Ne bucurăm că am reușit să eliminăm pensiile speciale pentru primari, dar trebuie să le eliminăm și pe cele ale parlamentarilor, motiv pentru care am depus o inițiativă legislativă la Parlament și am lansat o campanie la nivel național, în care 3.000 de membri PMP vor strânge semnături din partea cetățenilor pentru a elimina aceste pensii”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Un alt proiect important al partidului îl reprezintă inițiativa de a introduce opțiunea votului electronic. prin acest demers, liderul Mășcării Populare este de părere că mai mulți tineri și români plecați în străinătate ar putea avea opțiunea de a-și exprima voturile.

Vrem ca votul electronic să fie introdus pentru toate tipurile de alegeri. Avem peste 2,5 milioane de cetățeni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care zi de zi utilizează un smartphone. De ce nu am crea și un sistem prin care să le permitem cetățenilor să și voteze în acest mod. Dacă facem zi de zi plăți cu telefonul și avem încredere în sistemul bancar, de ce să nu avem și un sistem de vot. Cu atât mai mult, avem peste 4 milioane de cetățeni peste hotare, cetățeni care au proprietîți aici, care întrețin familii în țară, care urmăresc evoluțiile politice din țară, dar care, din cauza faptului că nu își permit, nu își pot exprima dreptul atunci când sunt organizate alegeri sau referendumuri”, a mai spus Tomac.

Potrivit deputatului, platforma nu este dificil de realizat, însă cel mai greu proces este cel de a cultiva încrederea oamenilor în acest sistem de vot modern.


Comentarii Facebook