Duminica 17 Noiembrie

Povestea neștiută a copilăriei senatorului Adrian Oros: ”Pentru că bunicul meu avea origine ”nesănătoasă”, comuniștii l-au făcut măturător” VIDEO


Povestea tristă pe care o ascunde copilăria senatorului Adrian Oros, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj


Senatorul Adrian Oros provine dintr-o familie de tărani maramureșeni deportați de comuniști, a cărei poveste este demnă de un film. Politician de succes, senator și fost ministru în Guvernul Orban ,candidat acum la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj din partea Alianței Dreapta Unită,  viața lui Adrian Oros nu a fost atât de roz în copilărie.

Născut într-o familie deportată, cu patru copii, a copilărit într-o căsuță mică ce aparținea bunicilor lui. Dar și când deportarea nu ar fi fost destul pentru bunicii senatorului, comuniștii au considerat ca originile lor sunt ”nesănătoase”, așa că pe bunicul lui l-au făcut măturător de stradă.

Oros s-a născut în curtea bunicilor săi, pe strada Luntrașilor, într-o familie de țărani maramureșeni deportați de regimul comunist în 1949. A crescut împreună cu cei patru frați, fiind cel mai mare dintre ei. Năzdrăvăniile făcute împreună cu frații lui sunt cele mai frumoase amintiri ale copilariei la Gherla. 

„În fiecare seară ne adunam aici la piatră, iar băieții ne cățăram adesea în acest tei bătrân”,  își amintește cu nostalgie Oros.

El a urmat primele patru clase la școala din localitate, iar până în clasa a X-a a fost elev al Liceului Petru Maior. De asemenea, evocă cu nostalgie figura bunicului său, care, având „origine socială nesănătoasă”, a fost forțat de comuniști să lucreze ca măturător de stradă în părculețul din jurul Catedralei Armenești. Și prima iubire a politicianului este legată tot de Gherla.

„Aici în parcul orașului am ieșit pentru prima dată cu o fată”,  a adăugat Oros, arătând cât de adânc sunt înrădăcinate amintirile sale în Gherla.

Datorită legăturii sale strânse cu orașul, Adrian oros și-a exprimat angajamentul de a sprijini toate proiectele locale și inițiativele primarului Carol Sasz și ale echipei Dreapta Unită, dacă va fi ales președinte al Consiliului Județean Cluj.

„Pentru că cea mai frumoasă perioadă a vieții mele este legată de Gherla, ca președinte al Consiliului Județean Cluj, voi sprijini toate proiectele acestui oraș, dar și inițiativele primarului Carol Sasz și ale echipei Dreapta Unită,” a concluzionat Adrian Oros.

Iată povestea copilăriei și tinereții senatorului Adrian Oros, relatată chiar de el


”Gherla este orașul copilăriei mele. M-am născut în această curte, în căsuța bunicilor mei, pe strada Luntrașilor, tărani maramureșeni deportați de către comuniști în 1949. Am crescut într-o familie cu patru frați, eu fiind cel mai mare. În fiecare seară ne adunam aici la piatră, iar băieții ne cățăram adesea în acest tei bătrân. Aici, la aplicație cum i se spunea pe vremea aceea, am făcut primele patru clase, iar apoi până în clasa X a, am fost elevul Liceului Petru Maior. În părculețul din jurul Catedralei Armenești, mătura cu demnitate bunicul meu. Pentru că avea origine socială ”nesănătoasă”, comuniștii l-au făcut măturător de stradă. Aici în parcul orașului am ieșit pentru prima data cu o fată. Pentru că cea mai frumoasă perioadă a vieții mele este legată de Gherla, ca președinte al Consiliului Județean Cluj, voi sprijini toate proiectele acestui oraș, dar și inițiativele primarului Carol Sasz și ale echipei Dreapta Unită”

Comentarii Facebook