Primăria Cluj dă GRATUIT un teren URIAȘ aproape de centrul Clujului unei agenții, pentru un nou sediu/ Agenția mai are un sediu nou ce stă gol


Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a primit un teren în zona semicentrală a municipiului Cluj-Napoca pentru a-și construi sediu. Asta deși, are deja un sediu construit în satul Rădaia, spațiu pe care nu-l folosește de mulți ani. Proiectul a trecut cu voturile PNL-UDMR, 17 consilieri locali au votat „pentru”, consilierii locali USR au votat împotriva acestui proiect. 

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca întrunit în şedinţă ordinară a examinat proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a imobilului-teren situat în municipiul Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor, identificat în CF nr. 355185 Cluj-Napoca, către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest - proiect din iniţiativa primarului.

Acesta vizează atribuirea unui teren de 2091 mp pătrați situat pe strada Dorobanților în vederea edificării sediului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Terenul este situat lângă Biblioteca Județeană „Octavian Goga” iar valoarea de inventar a terenului este de 412.622, 63 de lei.

Întrebat de ce o agenție care are un sediu deja construit într-o localitate clujeană primește teren din moment ce și administrația locală are nevoie de terenuri, iar Primăria a tot vorbit despre lipsa acestora, viceprimarul Clujului Dan Tarcea a zis că „bunul mers al comunității noastre este cel de a colabora, iar terenul nu se pretează pentru o creșă de exemplu”. 

„Din punctul nostru de vedere nu se justifică darea în folosință a unui teren semicentral de peste 2000 mp unei agenții ce a folosit 600.000 euro din fonduri europene pentru a-și construi sediul în Rădaia. 

Lipsa terenurilor pentru dotări publice e una dintre problemele despre care discutăm foarte des în Consiliul Local. De fiecare dată când vorbim despre construcția de creșe, grădinițe, parcuri, locuințe auzim același lucru: nu avem teren.  

Iată că acum avem teren pentru un nou sediu al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu toate că aceasta instituție are deja un sediu, construit recent pe bani europeni. Considerăm aceast decizie o lipsă de respect pentru utilizarea banului public și pentru interesele clujenilor”, a transmis Alexandra Oană, consilier local USR. 

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest mai deține un sediu în localitatea Rădaia, pe care însă nu-l folosește. Investiția a costat circa 675.000 euro, bani în mare parte atrași prin programul PHARE 2006. Sediul ADR Nord-Vest de la Rădaia are 1.800 mp construiți, pe patru nivele (D+P+2E), fiind dotat cu o staţie de tratare a apei reziduale, cu o pompă de căldură şi cu o staţie de pompare a apei.

Sediul a fost dat în folosință în anul 2011, însă nu după mult timp s-a considerat că nu e deloc oportun ca angajații să facă naveta din Cluj-Napoca la Rădaia, de atunci ADRNV închiriază un sediu în oraș.


cladire adr nord vest.jpg

Comentarii Facebook