Vineri 27 Septembrie

Primăria Cluj lansează o nouă licitație pentru consolidarea străzii Uliului. Se vor cheltui alți 1,8 milioane de lei din bugetul local


Primăria Cluj-Napoca a lansat o nouă licitație în valoare de peste 1,83 milioane de lei fără TVA, pentru lucrări suplimentare de consolidare pe strada Uliului, în zona numerelor 57-59. Potrivit licitatia.ro aceste lucrări vizează stabilizarea taluzului pentru a preveni alunecările de teren, care au fost o problemă majoră în această zonă încă din primăvara acestui an. 

Aceasta este o procedură simplificată, iar ofertele pot fi depuse până la 8 octombrie 2024, ora 15:00.

Proiectul inițial de consolidare includea instalarea a 60 de piloți forați de mari dimensiuni, însă noi lucrări au fost necesare pentru a asigura stabilitatea completă a terenului. Lucrările au început în regim de urgență după ce alunecările de teren au afectat grav infrastructura drumului, fiind alocat un buget inițial de 5 milioane de lei.

În ultimii ani, pe dealurile Clujului au apărut zeci de vile de lux construite evident cu permisiunea autorităților. Tot în ultimii ani putem observa cum din ce în ce mai multe dintre aceste dealuri au probleme grave și ajung să o ia la vale.

Comentarii Facebook