Sambata 5 Octombrie

Primăria Cluj-Napoca, acuzată că-i discriminează pe locuitorii din Borhanci: „Centura metropolitană va fi o soluție pentru nepoți, nu pentru noi”


Primăria Cluj-Napoca este acuzată că nu face nimic pentru locuitorii din cartierul Borhanci. Un clujean susține că de soluțiile despre care vorbesc reprezentanții orașului se vor bucura numai nepoții celor din Borhanci, iar problemele privind infrastructura rutieră, traficul sau unitățile de învățământ nu au o rezolvare în următorii ani. 

El a făcut o listă în care amintește principalele nereguli semnalate în cartier. Printre acestea se numără lipsa trecerilor de pietoni și a semaforizării, trotuarele înguste pe care nu pot trece persoanele cu dizabilități sau mămicile care își plimbă copiii în cărucioare și traficul infernal. La acestea se adaugă străzile neasfaltate și pline de gropi și, în unele zone, lipsa rețelei de canalizare. 

Clujeanul susține că proiectele pe care Primăria Cluj-Napoca le promovează frenetic precum hub-ul educațional sau centura metropolitană sunt investiții de care se vor bucura abia nepoții celor din Borhanci. Însă, autoritățile nu ar fi luat măsuri urgente pentru a remedia problemele atât de des semnalate de locuitorii cartierului. 

Am o singură întrebare (retorică, evident, dacă ne verificăm adresele din buletin): zona Borhanci face parte din Municipiul Cluj-Napoca? Întreb în condițiile în care Primăria Cluj-Napoca nu face nimic pentru locuitorii acestui cartier:

Treceri de pietoni – trece cine vrea, scapă cine poate! Semaforizarea e doar la nivel declarativ. Dâmburile se elimină să nu deranjeze vecinii prea sensibili la zgomot.

Trotuarele – de aprox. 1 m lățime, o glumă bună, mai ales dacă ai cărucior și/sau dacă cineva a decis că aceea e parcarea sa fără plată.

Traficul – fie el verde (cu autobuzul) sau ne-verde, cu mașina personală, tot 30 de minute stai dimineața să ieși din cartier pentru a duce copilul la școală. Cu bicicleta, din motive evidente (lipsa pistelor, trotuarele transformate în parcări), nu poți să te încumeți să îl duci sau, și mai rău, să îl trimiți singur.

Străzi din domeniul public (puține câte sunt) – asfalt doar în răspunsurile la reclamații.

Hub educațional Borhanci, centura metropolitană – soluții pentru nepoți, nu pentru copiii noștri care acum merg la școală.”, a semnalat clujeanul. 

Comentarii Facebook