Primăria Cluj-Napoca, cheltuieli de milioane pentru copaci și spații verzi, ce au probleme cu uscarea în Parcul Tineretului și Baza Sportivă La Terenuri


Citește și: 

De ce se usucă arborii pe malul Someșului. Un arborist spune lucrurilor pe nume. Soiurile alese - nepotrivite: „Aici sunt o grămadă de betoane” -VIDEO - Ştiri de Cluj (stiridecluj.ro)

Primăria Cluj-Napoca cheltuieli de peste 5 milioane de lei pe arbori și spații verzi în Parcul Tineretului și Baza Sportivă „La Terenuri”

Un clujean a cerut Primăriei Cluj-Napoca detalii despre costurile arborilor plantați în oraș, care în prezent se confruntă cu probleme de uscare. În răspunsul oficial pe care clujeanul primit, și l-a trimis Știri de Cluj, Primăria a dezvăluit că pentru achiziția și plantarea arborilor din Parcul Tineretului s-au cheltuit 3.371.202,74 lei fără TVA.  În plus, amenajarea spațiilor verzi de la Baza Sportivă „La Terenuri” a implicat costuri de 1.812.811,3 lei cu TVA.

Primăria a subliniat că, în prezent, monitorizează atent 1650 de arbori din Parcul Tineretului și că, datorită garanției agreate cu antreprenorii, arborii care se usucă sunt înlocuiți fără costuri suplimentare pentru municipalitate. Lucrările de mentenanță, care includ toaletarea, aplicarea tratamentelor fitosanitare, irigarea și fertilizarea, sunt acoperite în cadrul aceluiași contract, fără a genera cheltuieli adiționale.

Situația arborilor uscați din Cluj-Napoca ridică întrebări despre eficiența investițiilor verzi, mai ales în contextul sumelor considerabile alocate acestor proiecte. Primăria a asigurat că va continua să supravegheze și să remedieze eventualele probleme pentru a menține calitatea spațiilor verzi din oraș.

Iată răspunsul primit de clujean:

„În prezent în Parcul Tineretului monitorizăm 1650 arbori. În baza garanției agreate, arborii care se usucă sunt înlocuiți fără costuri suplimentare. Mentenanța la care faceți referire cuprinde lucrări de toaletare, aplicare de tratamente fitosanitare, irigare, administrare de îngrășăminte chimice/foliare, fără ca acest serviciu să presupună cheltuieli suplimentare din partea municipalității.

Cheltuiala totală pentru achiziție și plantare a arborilor în Parcul Tineretului a fost de 3.371.202,74 lei fara TVA.

La baza sportivă „La terenuri” costul amenajării spațiilor verzi (arbori, plante perene, gazon rulou) incluzând costurile pentru manoperă și transport s-a ridicat la suma de 1.812.811,3 cu TVA.

Având în vedere că proiectul se află în perioada de garanție a lucrărilor, ne-am adresat antreprenorului lucrărilor în vederea analizării și remedierii situației. În ceea ce privește mentenanța acestora, se aplică aceleași tratamente ca cele menționate mai sus, referitor la arborii din Parcul Tineretului”, au precizat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.


Screenshot 2024-08-16 101732.png Citește și 

De ce se usucă arborii pe malul Someșului. Un arborist spune lucrurilor pe nume. Soiurile alese - nepotrivite: „Aici sunt o grămadă de betoane” -VIDEO - Ştiri de Cluj (stiridecluj.ro)


Comentarii Facebook