Duminica 8 Septembrie

Primăria va alipi mai multe loturi de teren ca să dezvolte un centru de cercetare cu UBB. Se vor alipi parcele din zona Lomb


Un campus de științe va fi construit la Cluj-Napoca, în Lomb, în urma unui concurs internațional de soluții. Primăria Cluj va alipi nu mai puțin de 83 de parcele de teren din zona Lomb pentru a putea realiza proiectul Science Campus. 

Majoritatea parcelelor au 500 de mp dar sunt loturi și mai mari, unul chiar de 2,1 hectare. Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi analizat de consilierii locali în ședința din 22 iulie, cele 83 de loturi alipite vor forma o parcelă de 8,3 hectare de teren.

Proiectul „Science Campus Cluj”, selectat în urma unui concurs internațional de soluții, intră în linie dreaptă. În valoare de 1,7 mil euro (7.100.000 lei fără TVA), contractul are termen de realizare de 540 zile. Acesta va fi situat în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park, CREIC și TEAM.

Suprafața totală a campusului este de 6,48 hectare. Pe o suprafață de 3,48 hectare Primăria realizează un centru științific / Science Center și o piață urbană cu terenuri de sport. Restul suprafeței îi revine Universității Babeș-Bolyai pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health, incluzând și sediul Facultății de Matematică și Informatică, alături de un cămin studențesc.

Comentarii Facebook