Profesorul Ștefan Florian, contrat de un neurochirurg: ”Rezidenții fug de responsabilitate?! Să vă fie rușine! Rezidenții fug de foame și de șomerie!”
Dr. Ciobotaru Georgian, medic neurochirurg, l-a ”executat” pe profesorul Ștefan Florian, neurochirurg foarte cunoscut, care a spus că studenții de la medicină fug de specialitățile grele, cum e neurochirurgia.
”Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian
Pe toată perioada rezidențiatului meu aveam câțiva profesori pe care îi vedeam ca pe niște zei, printre care și pe profesorul Ștefan Florian – era un neurochirurg extrem de celebru, rezidenții săi erau incredibil de mulțumiți de dumnealui, iar nivelul neurochirurgiei practicat de rezidenții de la Cluj părea intangibil comparativ cu cel al neurochirurgiei permise celor mici prin alte centre prin care am mai fost.
Se pare însă că bătrânețea nu aduce și înțelepciunea”, a declarat medicul Ciobotaru Georgian, după apariția ultimei declarații a profesorului Ștefan Florian. Neutochirurgul clujean îi certa pe tinerii care dau la rezidențiat că fug de specialitățile grele, cum e chirurgia.
Medicul Ciubotaru a analizat și o altă declarație a profesorului Ștefan Florian, de la finalul anului 2022, când neurochirugrul clujean se plângea că cei care termină facultățile de medicină pleacă să muncească în străinătate.
”În 14 octombrie 2022, prof. Florian spunea pentru stiridecluj.ro următoarele: „Noi pregătim numai în domeniul în care mă pricep eu, neurochirurgie, între 30 și 35 de specialiști, iar țara are nevoie în mod real de 5 - 7 specialiști pe an. Pleacă afară sau în domeniile private.” ( https://www.stiridecluj.ro/.../profesorul-stefan-florian... )
Iar zilele trecute, pentru aceeași publicație, același om spunea: „Asta [n.m. referindu-se la agresivitatea pacienților] este atmosfera creată în ani de zile, acesta este curentul, trendul care ne-a fost indus dinspre Vest și acesta este rezultatul… fuga de responsabilitate, de specialități care ridică probleme, care ridică responsabilități mari și îndreptarea tinerilor spre o specialitate mai confortabilă, mai bună, și de ce nu, care poate fi efectuată și într-un cabinet particular, astfel încât nu e de mirare că am ajuns în punctul în care lumea să nu vrea [o specialitate chirurgicală/dificilă]” ( https://www.stiridecluj.ro/.../chirurgul-stefan-florian... )
Știți când eram mici și spărgeam ceva și dădeam vina pe pisică/frate/ghinion doar să nu ne asumăm răspunderea?
Dacă în fiecare an se pregătesc 30-35 de neurochirurgi, într-o perioadă de 35 de ani cât durează o carieră în acest domeniu, înseamnă că ajungem să avem simultan 1200 de neurochirurgi în România, pe când în Olanda (țară cu populație relativ similară României), există FIX 119 neurochirurgi! Ies la pensie 4, intră 4, nu stă nicio fosilă până 89 de ani de se visează împăiată în scaun”, a mai comentat neurochirurgul Georgian Ciobotaru.
El este de părare că rezidenții nu fug de responsabilitatea specialităților grele, ci nu vor să termine și să ajungă direct șomeri.
”Școala de neurochirurgie românească nu produce predominant neurochirurgi, ci este o fabrică de cârpe de șters pe jos (în timpul rezidențiatului) și de șomeri (după rezidențiat)! Dacă din 30-35 doar 5-7 ajung să fie efectiv necesari sau angajați, restul de 30 sunt fie șomeri, fie trăiesc din gărzi, fie pleacă în afară!
Rezidenții fug de responsabilitate?! Să vă fie rușine! Rezidenții fug de foame și de șomerie! Fug de a avea la 32 de ani o familie, după 24 de ani de muncă, dar niciun loc de muncă, fiind nevoiți să lingă clanțele ușilor șefilor de secție pentru un post sau să facă zeci de gărzi să aibă o pâine de pus pe masă!
Nu e vina Vestului că nu avem noi rezidenți, ci e vina dumneavoastră și a celor ca dumneavoastră! Este vina celor care acceptă tacit să le intre 30 de rezidenți în pregătire deși știu că nu au unde să se angajeze indiferent câte servicii am face în România! Ați fost în 2017 șeful unei comisii care a interzis specialiștilor să opereze 90% din neurochirurgie, acum vă mirați că nu mai aveți rezidenți?
În locul dumneavoastră mi-aș turna cenușă în cap și n-aș mai deschide niciodată subiectul acesta în public.
Orice share e binevenit!”, a explicat medicul Ciobotaru Georgian, din București.
Cei care au citit postarea l-au felicitat pentru curaj și pentru faptul că atrage atenția asupra acestor lucruri. ”Tinerii nu mai au loc de ei, pentru că profesorii stau în spitale pana la 75 ani. Unii și aceiași la stat la privat și mai sunt și profesori la medicină!!!!!”, iar medicul Ciobotaru l-a dat ca exemplu pe profesorul Leon Dănăilă, care ”implineste 90 parca anul acesta pe 1 iulie! Inca opereaza!”
29 Comentarii
Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În România, Tot Odată Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România,… Citeste mai departe
medicii sunt cea mai coruptă categorie socială.
li s au mărit cu nesimțire salariile, dar când nun iau șpagă neglijează pacienții și ii umilesc.
boala sistemului medical e amestecul stat și privat. Ar trebui separate prin lege și să NU mai existe concurență neloială pri care doctorii te trimit de la stat la propriile clinici private.… Citeste mai departe
@Calin: nu politicienoi, judecatorii, politistii etc ? Prostan .. macar astia iti mai salveaza viata, ceilalti ce fac?
E plin internetul de "doctori" care au chefuit in facultate si vor sa ia locul unor oameni care si-au sacrificat viata pacientilor si pregatirii profesionale (dovedita cu sute de articole stiintifice). Rusine!
@Anda: Ma indoiesc de faptul ca ai reusit sa vizualizezi acele articole stintifice. Esti doar o analfabeta, care nu stie lega doua cuvinte.
@andule : cum chizdocu ma-tii iti permiti sa-i raspunzi asa doamnei, bai onanist tefelist? lagarul te mananca
Vă mai aduceți aminte de alt prof care numai el făcea transplant de rinichi asa este si acest doctor
Iata de ce la Cloojul plin de besini nu avem un spital monobloc, ci un monstru de Spital Jud de Urgente pavilionar unde bolnavii sunt purati in targi, ambulante intre clinicile disparate.Mai punem ca sunt construite la 1880, pline de nozocomiale pana in caramizile de sub tencuiala. E mina de aur pentru acesti Profi care sunt stapani pe feudele lor,… Citeste mai departe
@adevar: asta asa-i. Trebe facut spital in fiecare orasel, sa aiba onor rezidentii unde se angaja, si sa nu mai vina aici toti pacientii din provincie. Sistemul actual atrage numa critici, suprapo****re in Cluj si poluare de la cazanele cu care vin apartinatorii.
Tantelor și nenilor, cum poti sa ai deja la varsta de 32 de ani 24 de ani de muncă?
@ Invatatul nu a fost munca? sau e doar Tik-Tok?
@Eu: Nenea, ieste o veste bună. Și ieu am 32 de ani si sunt deja in clasa a treia. Înseamnă că la anul pot cere pensie specială.
@Georgel: Sa iei baiatule si sa scrii la ziare ca atata te duce bilutza
Are dreptate prof Florian. Pe pagina oficială UMF:La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.432 de candidați: 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.
Dacă te uiți și mai atent mai vezi și radiologi. Meserii foarte grele;). Nu oricine poate ajunge neurochirurg, acolo trebuie să știi un pic de carte… Citeste mai departe
@Ok: mai citeste o data
@Ok: ataaaat ! Corect ! Mereti rezidentilor la Ciuceava, cica acolo se ia banul din sfert in sfert de ora.
Of, of, of ! In primul rand ca prof. Florian are undeva intre 60-65 de ani, adica la varsta de maxim profesional, desigur in specialitatea lui. Si inca o intrebare: daca ati avea un AVC, ati dori sa ajungeti pe mana dr. Florian, ori pe mana tanarului si foarte vocalului rezident din Bucuresti? Io cred ca ficioru' asta ii un pic frustrat. Deh, mai sunt… Citeste mai departe
@clujean: tu desteptule de unde crezi ca medicii au bani sa-si construiasca clinici private?
@clujean: Nu cred ca ati inteles subiectul nemultumirii tanarului neurochirurg. Nu are nimic cu Stefan Florian, din punct de vedere profesional, nu a zis ca acesta ar trebui sa se pensioneze. Are o problema cu faptul ca prof Florian zice ca tinerii fug de responsabilitate si ca avesta ar fi motivul pentru care nu vor sa faca specilizari grele in medicina,… Citeste mai departe
Sa ajungi sa te opereze fiul lui florian ca el o prins post in spital nu o plecat din tara si cred ca i si mare specialist
si nu se poate face nimic ... din pacate e natura umana si psihologia umana inclinata spre decadere si descompunere.
Nimeni nu spune de ce mafie e prin marile spitale , cum se contreaza profesorocii intre ai , au fiecare trupa lor de sifoane, se toarana intre ei , permanent vigilenti la ce pacienti le intra sa vada cat pica de la ala . Cum e si Florian , de el nu mai scapi pana "moartea ne va desparti " , de asta nu poti aplica nici o lege , el e legea peste tot si… Citeste mai departe
Fug de foame si saracie pana se ajung doctori. Apoi nu mai mor de foame ca iau spaga ca si restul.
Batranii ar trebui sa aiba bunul-simt sa plece!! Chiar la implinirea varstei de pensionare. Legea care le permite sa mai stea dupa pensie NU este o lege buna. Fosilele raman pe post si nu mai fac treaba ca nu mai pot, iar tinerilor nu li se da nici o sansa. Rusine!!
Sunt pline spitalele de dinozauri care nu se dau dusi. Schimbul de generatii nu are loc. "Seniorii" ar trebui sa sa faca loc tinerilor si nu doar din cauza varstei. Cei tineri sunt in actualitate cu metodele de interventii care devin din ce in ce mai putin invazive si nu mai practica "macelaria" invatata candva de doctorii in varsta, care, nici nu sunt… Citeste mai departe
@Pacientul: Problema e ca "dinozaurii" nu mai sunt in stare si nici nu mai ai chef sa efectueze interventiile cu atentie maxima, comitand o gramada de greseli, care sunt acoperite de personalul medical. Singura lor motivatie este plicul cu bani care vine la fiecare interventie. Daca ar disparea acest plic, medicii tineri ar avea sanse de reusita.
@Pacientul: Schimbul de generatii se face prin fii,fiicele,nepoții,finii care au mai mult sau mai putina înclinație spre aceasta profesie,e un sistem aproape închis,averile trebuie sa rămână in familii de doctori.