Vineri 22 Noiembrie

Proiectantul Filarmonicii Transilvania propune doua sensuri pe 21 Decembrie 1989 si Dorobantilor! Sunteti de acord?


Firma Vaal Arhitectura, care a castigat concursul privind realizarea proiectului de constructie a Filarmonicii Transilvania, propune si schimbarea sensurilor de circulatie in zona Dorobantilor - 21 Decembrie 1989.

Proiectantul a prezentat in Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului (CTATU) un PUZ extins care sa cuprinda, pe langa terenul de 1,3 hectare, intreaga zona dintre Bulevardul 21 Decembrie 1989, strada Pitesti, Calea Dorobantilor si Petofi Sandor.

Arhitectul Viorel Hurduc, reprezentantul Vaal Arhitectura, a declarat ca "prin acest PUZ incercam sa includem parcela destinata amplasarii salii de concerte si a sediului filamonirii, de 1,3 hectare, intr-un context urban mai larg, mai important. Am facut acest demers avand in vedere ca Bulevardul 21 Decembrie este o cale de acces foarte importanata, langa biserici si noul centrul urban. In regulamentul de concurs era trecut efectuarea unui PUZ (n.red. plan urbanistic zonal) sau PUD (n.red. plan urbanistic de detaliu) dupa caz, dar noi am considerat ca sunt unele aspecte care trebuie reglementate si aici intra si circulatia".

Viorel Hurduc le-a spus arhitectilor ca pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 ar trebui schimbat sensul unic de circulatie si facute doua benzi pe directia centru - Marasti si trei pe directia Marasi - centru, despartite de un rand de platani. 

Arhitectul Adrian Iancu a declarat ca "aceasta modalitate de circulatie cu sensuri unice pe Dorobantilor si pe Bulevardul 21 Decembrie s-a contura in timp si este mai rapida, nefiind necesara schimbarea ei".

Arhitectul Serban Tiganas a afirmat si el ca modificari atat de ample ar trebui reglementate prin Planul Urbanistic General si ca este nevoie si de un studiu de circulatie.

Reprezentantul Vaal Arhitectura, Viorel Hurduc, a mai precizat ca si circulatia pe strada Dorobantilor ar trebui modificata si facute doua sensuri, urmand ca masinile parcate sa dispara prin deschiderea parcarii de la subsolul salii de concerte din Centrul Cultural Transilvania.

Hurduc a mai spus ca realizatea PUZ -ului va permite dezvoltarea pe viitor a zonei si realizarea unui plan unitar.

Observatiile privind noul PUZ si PUD vor fi adunate in urmatoarele 30 de zile de Primaria Cluj-Napoca si vor fi dezbatute de arhitectii din CTATU, iar apoi vor fi supuse dezbaterii in Consiliul Local.

Comentarii Facebook