Duminica 22 Decembrie

Proiectul Cluj - Capitala Europeana a Tineretului in 2015 va fi promovat pe FACEBOOK

 

Clujul a inceput demersurile pentru a deveni Capitala Europeana a Tineretului in 2015. Proiectul va fi depus in 1 mai si promovarea in randul tinerilor de va face pe Facebook.

Prin acest proiect se doreste mobilizarea resurselor existente ale tineretului din Cluj pentru o mai buna dezvoltare economica si sociala a Minicipiului Cluj-Napoca pe termen mediu.

Unul dintre obiectivele proiectului este crearea unui cadru de comunicare si intalnire intre tinerii dornici sa se implice in dezvoltarea urbana a Clujului, factori de decizie si ONG-urile studentesti.

"Credem ca este o inititativa care poate reuni tineretul. Este foarte important ca spiritul tanar sa fie reunit. In continuare vom lucra pe grupuri sectoriale, insa pentru azi am stabilit prezentarea generala a proiectului. Este o mare competitie, practic ne vom batem cu unele dintre cele mai importante tari din Uniunea Europeana", a spus primarul Radu Moisin, miercuri, la conferinta de presa.

"Un aspect foarte important este faptul ca noi, grupul PONT, suntem unul dintre initiatori si ca la 1 mai speram ca aceasta initiativa a noastra sa fie preluata si de reprezentantii tineretului, care trebuie sa sprijine aceaste demersuri pentru ca ideea noastra sa poata fi dusa la sfarsit. Pana in prezent aceasta titulatura se acorda din 2009, iar primul oras fiind Rotterdam din Olanda. Aceasta titulatura este acordata de forumul european al tinerilor. In toamna, se anunta municipiul castigator pe 2015. Este nevoie sa avem tot felul de activitati care sa atraga publicul tanar, astfel incat sa reusim sa-i atragem. Aceasta candidatura trebuie sa ne reprezinte pe noi toti si astfel ca fiecare dintre noi poate contribui cu cate o idee. Proiectul in fine, titlul de Capitala Europeana a Tineretului trebuie sa reprezinte Clujul asa cum se cuvine. Acest proiect ajuta la impartirea valorilor, capacitatilor intregii Europe. Pentru a face vizibil proiectul si pentru a realiza o comunitate de spirjin se va folosi reteaua de socializare Facebook de un numar de 20.000 de persoane", a spus Andras Farkas, presedintele PONT.


La dezbaterea de miercuri, 14 martie, au participat atat membri ai ONG-urilor de tineret, cat si reprezentanti ai unor universitati, cum ar fi USAMV, Academia de Muzica "Gheorghe Dima" si UMF, care sunt de acord cu tema proiectului, despre care spune ei ca este "eleganta, subtila si de interes pentru tinerii centrului academic. Este un proiect care da un pus de vizibilitate valorilor Clujului pe care noi le avem".

Fondurile investite in proiectul European Youth Capital 2015 pentru Cluj-Napoca au fost oferite de Uniunea Europeana, reprezentand aproximativ 12.000 de euro.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook