Protejata lui Boc, Ștefania Ferencz, abonată la banii Consiliilor de Administrație. Câștigă o avere de 20 de ani
Stefania Ferencz, fosta șefă de cabinet a lui Emil Boc în 2001, când actualul primar era deputat, apoi în 2004 a devenit directoarea de cabinet a primarului Emil Boc, iar în 2009 a fost pusă secretar de stat al prim-ministrului Emil Boc, încasează de 20 de ani sume uriașe din funcțiile deținute la stat și în consiliile de administrație ale societăților de stat. Libertatea o compară pe Ștefania Ferencz cu Elena Udrea sau Alina Gorghiu.
”A început greu, la fel ca și cele două mari liberale deja menționate, cu o universitate de drept privată și fără autorizare, la București. La 23 de ani, în 2001, este deja directoarea de cabinet a domnului deputat Emil Boc. În 2004, Emil Boc devine primarul Clujului și domnișoara Ferencz devine, firesc, dar liberal, cu zero experiență în domeniu, Directoare Generală la Patrimoniu, pe lângă că este Directoarea de Cabinet a domnului Boc. Bineînțeles, este numită și într-un consiliu de administrație bănos, căci la stat se câștigă prost. Sau cel puțin așa ni se spune nouă, fraierilor. În timpul liber face și un masterat în administrație publică, tot la Cluj, căci serviciul îi permite. În 2009, doamna Ferencz devine secretar de stat al prim-ministrului Emil Boc. Face și celebrul curs al domnului Gabriel Oprea de „Securitate și bună guvernare” – din pasiune pentru cunoaștere și nu pentru că ar fi avut vreo legătură cu serviciile noastre cele mai minunate și deloc opace. În 2011, în timp ce muncește non- stop la guvernul cel mai harnic și mai cinstit și mai pedelist, termină și Institutul Diplomatic Român și se certifică ca înalt funcționar public la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Este avansată și în grad de maior la MAPN, căci trăim într-un univers în care un personaj agramat și sinistru, domnul Gabriel Oprea, este cel mai puternic om din România. Absolventa de drept privat devine expertă și în energie, în asigurări și în finanțare strategică, căci ne reprezintă în toate aceste domenii în consilii de administrație unde câștigă în total modica sumă de 319.005 lei, în plină criză financiară. Salariul minim net în 2011 era de 670 lei. Doamna Ferencz primea 26.584 lei pe lună (în jur de 4.500 euro), adică 40 de salarii minime ale fraierilor care plăteau impozite. În 2012, doamna Ferencz devine Comisar la Comisia Națională a Valorilor Statului împreună cu alți specialiști celebri cum ar fi nevasta (atunci) a domnului primar Liviu Negoiță și fosta directoare de cabinet a domnului Năstase, căci doar avem un partid unic și nesecurist care hotărește. Pentru anul fiscal 2012, declarația de avere depusă în mai 2013 arată că Ștefania Ferencz a câștigat 613.446 lei (peste 138.000 euro). Adică peste 11.500 euro pe lună de la stat. 68 de salarii minime nete pe lună. Asta în condițiile în care Guvernul Boc avea ca principali inamici asistații social și bugetarii – marea lor majoritate oameni cu salarii mizerabile. Întreaga carieră a doamnei Ferencz a fost la stat și legată de numele domnului Boc”, scrie publicația citată.
În 2019, cariera la București a Stefaniei Ferencz s-a încheiat, dar Emil Boc a salvat-o din nou, aceasta primind postul de Directoare Generală a Primăriei din Cluj-Napoca, unde încasa suma modică de 106.543 de lei. Nu a stat mult la Cluj, pentru că după debarcarea guvernului Dăncilă, pentru Stefania Ferencz a răsărit iarăși soarele și s-a dus direct la București, la Ministerul Transporturilor, pe poziția de secretar general, unde încasează 10.775 lei pe lună. Ministru fusese numit sălăjeanul Lucian Bode, apropiat de Emil Boc, care avea nevoie de un om în minister pentru a-și promiva proiectele locale.
Salariul primit de Stefania Ferencz în noua poziție nu era mai mare decât la Cluj, dar apropiata lui Emil Boc avea rapid să fie numită în diverse consilii de administrație. Pentru a nu fi observare rapid sumele câștigate, liberalii trec acum în declarațiile de avere sume încasare pe lună, pentru a nu bate atât de tare la ochi, potrivit Libertatea.ro.
Acum Ștefania Ferencz este în patru consilii de administrație și încasează peste 40.000 lei pe lună sau peste 480.000 lei pe an adică 8.350 euro pe lună.
Mai este și în CA -ul de la EXIMBANK, banca de stat unde directorul încasează din banul public suma modică de 106.738 lei pe lună sau aproape 23.000 de euro lunar. Ne reprezintă și la CNAIR, la Romatsa, și la CFR – toate subordonate ministerului condus acum de Cătălin Drulă, un important lider USR-PLUS, partid care a fost foarte vocal împotriva sinecurilor de partid.
Comentarii Facebook