Duminica 22 Decembrie

RAPD Cluj se lupta cu Finantele Publice pentru a-si putea plati cei 240 de angajati


Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP) Cluj va contesta in instanta procesul verbal de distributie a sumelor blocate in urma procesului pentru fostul patinoar si va cere Judecatoriei sa asigure banii pentru salariile angajatilor.

RADP Cluj a pierdut procesul cu firma GPI Turism Zalau, care a administrat patinoarul din Gheorgheni. Contractul a fost reziliat in 2006 in mod abuziv de directorul de atunci al Regiei, liberalul Marius Cataniciu.

In luna iunie 2011, Curtea de Apel Cluj s-a pronuntat definitiv in acest caz si a obligat RADP Cluj sa plateasca suma de 2,7 milioane de lei, reprezentand venituri nerealizate din exploatarea patinoarului. Firma GPI Turism Zalau a concesionat patinoarul in 2006, dar RADP a reziliat contractul unilateral.

Conturile RADP Cluj au inceput sa fie poprite in luna octombrie 2010 si toti banii Regiei s-au oprit in contul unui executor judecatoresc. In urma solutiei din iunie 2011, insa, RADP Cluj a ramas fara niciun ban si a ajuns in imposibilitatea de a achita salariile angajatilor si darile catre stat, datorii care nu au mai fost platite, de altfel, din decembrie si au ajuns la valoarea de un milion de lei.

Avocatul firmei GPI Turism Zalau, Loredana Curcudel, a atras atentia Finantelor Publice Cluj-Napoca in legatura cu faptul ca executorul a virat Regiei suma de 904.867 pentru plata datoriilor catre stat, dar ca banii au fost deturnati. "Sa sesizati organele de control si cele penale in vederea stabilirii destinatiei sumelor virate de catre subscrisa cu titlu de retineri asigurati catre debitoarea RADP Cluj din moment ce sustineti ca acestea nu v-au fost virate catre AFP Cluj-Napoca, savarsindu se astfel infractiunile de evaziune fiscala, abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor", a aratat in cererea trimisa la Administratia Fianciara Cluj-Napoca avocatul firmei GPI Turism Zalau, Loredana Curcudel.

Directorul RADP Cluj, Ioan Morocazan, se apara si spune ca nu a facut evaziune fiscala. "In fiecare luna, executorul a eliberat numai plata sumelor pe care angajatul le datoreaza statului, fara a elibera si sumele pe care angajatorul le datoreaza. In plus, am acumulat aceste datorii catre bugetul de stat pentru ca nu am mai putut plati TVA -ul, deoarece sumele se duceau direct in contul executorului", a spus Morocazan.

Finantele Publice Cluj au luat masuri pentru a-si recupera banii si au instituit sechestru pe terenurile detinute de RADP Cluj in pepinierea Becas.

Executorul judecatoresc, conducerea RADP Cluj si reprezentantii Administratiei Finantelor Publice Cluj s-au intalnit astazi pentru a discuta modul in care sunt impartiti banii blocati. "Fondurile aflate in conturile executorului judecatoresc vor fi platite prioritar catre Finante si nu catre angajati. Codul de procedura civila precizeaza, insa, ca prima data trebuie platite salariile angajatilor si apoi datoriile catre stat. Tocmai de aceea, miercuri, vom depune o cerere la Judecatoria Cluj-Napoca prin care sa cerem sa fie deblocati banii pentru plata salariilor, deoarece nu ni se pare normal", a declarat Ioan Morocazan, directorul RADP Clui.

 

Regia are 240 de angajati, care nu au mai fost platiti din luna iunie.

 

Vezi si...

Cazul RADP Cluj, lectie despre cum poate fi tepuit Statul Roman! Terenurile de la pepiniere Becas sunt sechestrate

Comentarii Facebook