Sambata 21 Decembrie

Rareș Rusu, prieten cu Rareș Bogdan, numit director interimar la Transelectrica Cluj, fără concurs pentru că e starea de alertă


Rareș Rusu, actualmente membru PNL, dar cu o scurtă carieră și în PMP, a fost numit director interimar al Transelectrica Cluj, o societate de stat folosită pentru numiri în funcții politice. 

Rareș Rusu a mai fost director al Transelectrica în perioada 2008 - 2012, iar în CV mai are trecute trei mandate de consilier județean din partea PNL. În 2014, el l-a trădat pe Daniel Buda și Emil Boc, trecând în barca lui Traian Băsescu, la PMP, unde a și candidat pentru un scaun de deputat în 2016, fără succes însă. Studiile acestuia sunt necunoscute, după cum se poate vedea și din fișa de candidat de pe www.alegeriparlamentare2016.ro, unde nu a trecut nimic la rubrica studii și pregătire. 

În 2018, pentru că a fost dat la o partea din PMP, Rareș Rusu a reapelat la vechii camarazi din PNL Cluj, care l-au primit cu brațele deschis în partid și i-au dat și funcții. Rusu, fiul lui Stoian Rusu, fost șef al Miliției Cluj, în anii 80, este prieten foarte bun cu Rareș Bogdan, alături de care au pornit în anii 90 o afacere cu telefoane mobile, pe vremea când Rareș Bogdan a ajuns la Cluj de la Ocna Mureș. Probabil așa se explică revenirea facilă a lui Rareș Rusu în PNL, după ce a trădat și vorbit de rău, pe la colțuri partidul.

Recent, Rareș Rusu a fost numit membru  în Consiliul de Administrație al Univers T, hotel administrat de o societate deținută de Consiliul Județean Cluj, și care o are da director pe Mariana Leş, membră PNL.

Rareș Rusu a revenit între timp în schemă la Transelectrica București, iar acum a reușit să revină la Cluj pe postul de director, fără concurs, profitând de faptul că pe perioada stării de alertă se pot face numiri directe. El a înlocuit-o în funcție pe Claudia Anastase, plecată din PSD și apropiată de sferele politice.

Care este relația lui Rareș Rusu cu Rareș Bogdan 

Rareș Bogdan și-a deschis, în 1997, la 23 de ani, unul dintre primele magazine de telefoane mobile din Cluj-Napoca, alături de Rareș Rusu, fiul fostului colonel Stoian Rusu – șef al Miliției județene din Cluj înainte de 1989, ulterior șef la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI). ”Eram puțini studenți atunci la Științe Politice și ne-am cunoscut la facultate. Rareș era mai mare decât mine cu un an și ne-am împrietenit, ca studenții. Nimic ieșit din comun. A fost așa, o discuție, ce să facem ca să facem un ban în plus? Atunci intrase în România GSM-ul și ni s-a părut un business. Noi am luat legătura cu Connex-ul [cumpărat în 2005 de Vodafone, n.red.], dar mai mult te căutau ei pe tine, decât îi căutam noi pe ei, își căutau dealeri ca să poată penetra piața, fiindcă erau în concurență cu Orange-ul (la vremea respectivă compania se numea Dialog, n.red)”, a declarat pentru PressOne Rareș Rusu. 

Relațiile lui Rareș Bogdan și Rareș Rusu au continuat și în 2010, când Rusu era director la Transelectrica, dar și printr-o firmă feroviară unde familia lui Rareș Rusu avea legături, Transferoviar Grup.

Rareș Rusu a spus numai că a ”preluat interimar conducerea UTT Cluj din cadrul CNTEE Transelectrica până la organizarea concursului pentru aceasta poziție”.

Rareș Rusu a spus că nu poate comenta de ce nu a fost organizat un concurs și care era urgența din spatele numirii sale: ”Noi avem o procedura de comunicare pe care trebuie sa o respectam. Te rog sa contactezi pentru alte informații departamentul de comunicare din cadrul executivului Transelectrica. Mulțumesc!

Comentarii Facebook