Vineri 18 Octombrie

Răspunsul Primăriei Cluj-Napoca pentru părintele care a cerut închiderea unei străzi până-și duce copiii la școală: „Poliția trebuie să acționeze”


Primăria Cluj-Napoca a oferit un răspuns la solicitarea părintelui unor elevi de la Școala Generală „Liviu Rebreanu”, care a cerut închiderea circulației pe strada Aleea Moldoveanu, între orele 07:40 și 08:05.

Reprezentanții municipalității au transmis că accesul pe străzile deschise circulației publice nu se poate limita. 

Nu se poate limita accesul pe străzile deschise circulației publice. Există semnalizare rutieră, indicatoare și marcaje rutiere care reglementează circulația, staționarea, parcarea în zona menționată; poliția trebuie să acționeze cu atât mai mult cu cât sancționarea celor care nu respectă semnificația reglementărilor impuse intră în atribuțiile acestui departament”, au răspuns reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Clujeanul care a venit cu propunerea inedită susține că, din cauza traficului îngreunat și a trotuarelor înguste, copiii și părinții sunt nevoiți să alerge printre mașini ca să ajungă la timp la școală. 

Vă rog, dacă este posibil, ca între orele 7:40 și 8:05, Aleea Moldoveanu, în zona Școlii Liviu Rebreanu și a Grădiniței Universul Copiilor, să fie închisă circulației autovehiculelor, cu excepția riveranilor, bineînțeles. Între aceste ore este o aglomerație infernală, copii și părinți circulă printre mașinile în mers pentru a nu întârzia la școală/grădiniță.

Numărul de persoane care trebuie să ajungă la școală și grădiniță este foarte mare, iar trotuarele foarte înguste. Cred că aceste lucruri pot fi confirmate și de agenții de la Poliția Locală trimiși în zonă”, este sesizarea transmisă de părinte.  

Comentarii Facebook