Rectorul UBB Cluj, Daniel David, mesaj ferm înainte de alegerile prezidențiale: „N-ai cum să ai încredere în politică și în politicieni”


Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj, Daniel David, a făcut „portretul” președintelui de care România are nevoie. 

Profesorul a precizat că țara noastră are nevoie de un om de stat educat, care nu face politică doar pentru interesele proprii. 

România are nevoie de un președinte, care este om de stat în primul rând, sau în cel mai rău caz, un președinte - om de partid. Trebuie să avem grijă să nu alegem un președinte care este un om care doar face politică pentru interesele proprii. Atunci când eşti educat, când ai un nivel de viață confortabil și decizi să intri în politică, nu ai nevoie de niște beneficii personale în plus, fiindcă tu ai ceea ce-ți trebuie. Dacă intri în politică, intri de dragul unei ideologii și devii un om de partid sau de dragul bunăstării țării și a bunăstării altora și devii om de stat”, a spus rectorul UBB Cluj. 

Daniel David: „Populația este pregătită” 

De asemenea, rectorul UBB Cluj a mai afirmat că românii sunt pregătiți pentru alegerile prezidențiale, menționând faptul că populația are un nivel de încredere foarte scăzut în politicieni. 

Pentru că îi vede în coloratura pe care am descris-o pentru prima categorie, oameni care fac politică pentru interesul propriu. Dacă ar vedea un lider din politică, care este preocupat mai degrabă de interesul țării, care știe să piardă, să facă un pas în lateral, să susțină pe alții, să revină, cred că a reuși să obțină un suport foarte mare, fiindcă oamenii ar aștepta acest lucru", a spus profesorul Daniel David la Antena 3 CNN.

Totodată, rectorul UBB Cluj este de părere că tinerii care intră politică sunt „contaminați” rapid de acel mediu, chiar dacă, la început, au ambiții și viziuni. Mai mult, românii și-au dat seama că este foarte greu să mai ai încredere în politică și în politicieni, în special când nu au comportamente naturale. 

Uitându-te la tinerii care intră în politică și care aleg să se comporte altfel decât cei de dinaintea lor. Din păcate, acel mediu contaminează, fiindcă am avut partide care au fost începute așa de la zero, cu oameni de cu alte ambiții și cu altă viziune și care se părea că este ceea ce așteaptă populația, și până la urmă, intrând în zona asta politică, au devenit un partid clasic. (...) Păi, n-ai cum să ai încredere în politică și în politicieni când vezi că nu au comportamente naturale", a conchis psihologul Daniel David.

Comentarii Facebook