Duminica 22 Decembrie

”Regele betoanelor” din Cluj lovit în plin. Un proiect imobiliar faraonic a fost tras pe linie moartă. Plânge și Gabriel Cârlig, boss-ul Jolidon - FOTO


Proiect imobiliar faraonic al milionarului clujean Gicu Buzdugan, pe locul platformei Jolidon Cluj, a fost tras pe linie moartă de urbaniștii arhitecți pentru că este lipsit de estetică. Patronul Jolidon, Gabriel Cârlig, este și el afectat pentru cî se baza pe această afacere, mai ales că vânzările nu sunt foarte bune.

Proiectul omului de afaceri Gicu Buzdugan, cunoscut drept ”Regele Betoanelor” din Cluj-Napoca, de la intersecția străzilor Porțelanului cu Tăbăcarilor, din zona Clujana, ajuns pe casa Comisiei de Urbanism de la Consiliul Județean Cluj, fiind într-o zonă protejată, cu monumente istorice. Acolo, pe locul unei foste platforme de producție a Jolidon, Buzdugan și acoliții vor să ridice sute de apartamente.

Proiectul al cărui beneficiar este printre altele compania SC Newline Building SRL va aduce pe terenul de 1,1 hectare de pe fosta platformă Jolidon, în spatele clădirii administrative de la Clujana, șase blocuri de la cinci la nouă etaje. În total acolo vor apărea 323 de apartamente, deci presiunea pe trafic va fi enormă. 

Constructorii promit și o creșă pentru a închide gura autorităților, dar marea bubă este că drumurile sunt prea înguste în acel loc.

Firma Newbuilding Line este administrată de Gicu Buzdugan, care deține și pachetul majoritar de acțiuni alături de Daniel Sabău (20%), Cristian Gheorghe Diviricean (10%) și Cosmina Oana Pop (10%).

Gicu Buzdugan, supranumit și protejatul polițiștilor

Gicu Buzdugan, regele betoanelor din Cluj, este creditat cu o avere de câteva milioane de euro. Presa a scris despre el că este protejatul polițiștilor și a fost în trecut omul de încredere al comisarului Toma Rus, fostul șef la Biroului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj.

Buzdugan a avut în trecut relații apropiate și cu alți grei ai Poliției Cluj, fostul comisarul Cornel Tuselea, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a IPJ Cluj, și de fostul comisar Ioan Oțel, fost șef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj.

Proiectul a fost pus în așteptare de urbaniștii de la județ, care vor face o comisie comună cu cei de la Primăria Cluj-Napoca, pentru a vedea ce măsură să se ia. 

Arhitectul șef al județului Cluj a spus că blocurile seamănă prea mult cu clădirea Sigma din Zorilor, un imobil catalogat de urbaniști drep dizgrațios. 

Comentarii Facebook