Duminica 22 Decembrie

Replica lui Emil Boc întrebat despre trafic: Mașina nu mai este pe primul loc. Oferim alternativa


Primarul Clujului, Emil Boc, le-a transmis încă o dată șoferilor că orașul este pentru pietoni și nu pentru mașini.

Mașina nu este pe primul loc, acum transportul în comun este numărul 1, asta e prioritatea în toată lumea. Direcția e să creăm o alternativă la mașină, care este transportul în comun, și aici, și în lume. Nu suntem în război cu nimeni, mașinile rămân în viața noastră, dar viziunea orașului este stabilită. Vedeți că în cartiere dăm jos garajele, ca să facem mai multe locuri de parcare. Acolo unde s-au demolat garajele s-au creat locuri noi de parcare”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.

Primarul Emil Boc vorbește de mulți ani, deja, despre reducerea traficului din oraș

Primarul Emil Boc a ieșit în spațiul public, la o emisiune radio, cu un nou termen, care îi va irita pe șoferi: ”Piramida Mobilității”.

În vârful piramidei mobilității se află modalitățile astea non-mașină: transportul în comun, bicicleta, mers pe jos și a patra, cincea soluție să fie mașina personală, ca modalitate de transport. Noi, orașul, trebuie să pregătim infrastructura în direcția asta și noi, ceilalți, să ne schimbă treptat. Nu se poate peste noapte. Eu știu asta. Mentalitățile nu se schimbă cât bați din palme. E mai sănătos pentru ei, pentru oameni, să facă mișcare. Când mergi 15.000 de metri ești mai sănătos. Vom trăi mai mult și mai bine”, spunea, în luna ianuarie 2022, Emil Boc la Napoca FM. 

Boc: Clujul nu mai e orașul mașinilor!

Primarul Emil Boc, spunea în iunie 2021: ”Direcția Clujului este plecată din Gară. Dacă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 mai dărâmăm patru clădiri, să mai facem două benzi de circulație, acele benzi vor fi la fel de pline și la fel se va claxona în trafic, vom înghiți mai multe gaze de eșapament și vom ajunge în spitale.

Nu e popular ce spun, dar viitorul mașinii nu mai este viabil. Mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing.

Lumea a plecat de mult în altă direcție. Noi nu putem rămâne în urma istoriei. Orașele care s-au bazat pe mașină au rămas codașe în istori. Orașele care au trecut la alternativa la mașină sunt orașele viitorului”, spunea Emil Boc.

Comentarii Facebook