Românii vor călători în SUA fără vize. Țara noastră îndeplinește toate condițiile


România îndeplinește condițiile tehnice pentru a se alătura programului Visa Waiver, iar cel mai probabil, din 1 ianuarie 2025, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. 

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat că România a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere. 

Eliminarea vizelor pentru Statele Unite este cea mai bună recunoaștere a unei solidarități ireversibile dintre români și americani. Pentru această reușită însă, foarte mulți oameni au muncit. (...) Dar cel mai mare merit îl au chiar românii, care - prin opțiunile lor clare, prin parcursul pe care l-au imprimat patriei lor, prin ambiția de a putea călători liber în țara cu care cei mai mulți dintre ei se simt aliniați ca valori și cu care statul român împărtășește o robustă alianță de securitate - ei, românii, au obținut acest statut”, a precizat ambasadorul României în SUA. 

De asemenea, Andrei Muraru a mai afirmat că primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite în prima parte a anului viitor. 

A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei țări. Vor exista beneficii importante pentru noi. Călătorind mai ușor, românii vor construi mai multe punți și vor putea impulsiona astfel comerțul sau investițiile. De asemenea, ne așteptăm să avem curând mai multe curse aeriene directe între România și America”, a conchis Andrei Muraru. 

Programul Visa Waiver permite cetățenilor din țările membre să călătorească în Statele Unite fără viză timp de până la 90 de zile pentru turism sau afaceri. Programul este un sistem și de combatere a terorismului și a infracționalității transfrontaliere inclusiv a migrației ilegale, care necesită schimbul de informații din partea țărilor participante, sprijinind în același timp comerțul, călătoriile în scop turistic sau de afaceri. Este administrat de Departamentul de Securitate Internă în consultare cu Departamentul de Stat. 



Comentarii Facebook