Duminica 22 Decembrie

S-a aprobat proiectul capitalizării firmei de salubritate din Florești. Se achiziționează noi autospeciale - VIDEO


Consiliul Local Florești a aprobat, într-un final, proiectul capitalizării firmei de salubritate Quatro Eco Salub, pentru a putea cumpăra noi utilaje cu care să adune gunoiul din comună.


Proiectul a fost votat de către majoritatea consilierilor și s-au alocat 447.000 de lei, pentru achiziționarea de noi utilaje.

 

Redăm mai jos declarațiile primarului Horia Șulea:

 

- De data aceasta rațiunea a învins și s-a votat majorarea capitalului social la SC Quatro Eco Salub și s-a votat și acordul de principiu de transformare a societății din SRL în societate pe acțiuni. Amândoi pașii sunt foarte importanți. Majorarea capitalului nu face altceva decât să aducă mijloace de producție noi sau mai performante și mai multe, pentru face față ridicarea deșeurilor menajere de pe domeniul public. În al doilea rând, o dată cu transformarea în societate pe acțiuni, prin prisma faptului că în urma majorării de capital Floreștiul deține cam 62% din acțiunile societății și bineînțeles este reprezentată proproțional în consiliul de administrație prin consilierii locali, aceștia vor fi cei care vor decide bunul mers al ridicării deșeurilor menajere pe raza comunei Florești.

 

- Regret faptul că acest pas nu a fost făcut în luna decembrie, la finele anului trecut, pentru că atunci aveam și resursa financiară la dispoziție și care putea fi virată rapid în conturile firmei. Acum avem o oarecare neplăcere în sensul în care trebuie să așteptăm votarea bugetului local, iar apoi să virăm acei bani către firmă. Am avut deja o discuție cu doamna director economic ca după votarea bugetului național să trecem și noi rapid la votarea bugetului, iar apoi la alocarea banilor către Quatro Eco Salub. 

 

- Am avut un sentiment că se va întâmpla un lucru bun și am intrat pe un site specializat în vânzarea de autospeciale. Acestea au prețuri mai ridicate, fiind strict pentru anumite lucrări, dar am discutat cu ei și spunându-le că vrem mai multe mașini, 4 -5, atunci s-a făcut o negociere. 

 

- Îi rog pe cei care au datorii către firma de salubritare să își plîtească datoriile. Din total sume încasate, cam 90% din aceste sume merg către plata ridicării deșeurilor și a depozitării deșeurilor. Așa nu se poate merge înainte și probabil că, într-un viitor apropiat, noi ca și administrație publică vom interveni și vom transforma contravaloarea serviciilor în taxă locală și vom încasa noi acești bani. Din nefericire, astăzi numai jumătate din populația comunei Florești este declarată la firma de salubritate. Nu e corect și normal ca cei de bun simț și de bună credință să plătească și pentru cei care nu vor să dea bani. Am spus să încasăm noi pentru că cei de la firma de salubritate nu pot avea acces la bazele de date care fac referire a populația comunei. 

 

- În cel mai scurt timp vom începe construcția rampei de transfer. Sunt unii care au spus că va fi poluare, dar vă spun sigur că este o cuvă metalică în care se pun deșeurile din autospeciale, aceasta este racordată la o bandă transportoare pe care se face colectarea selectivă a reciclabilelor din total deșeuri, iar în capăt este un preso-container autoîncărcător, în care merg circa 40 de tone de deșeuri fracție umedă. Se vor mai scoate niște bani din reciclabile și se va transporta mai puțin la groapa de gunoi. 

Comentarii Facebook