Duminica 8 Septembrie

S-a decis! Gheretele de lângă Piața Mihai Viteazu vor fi demolate, Canalul Morii - decopertat și în această zonă


Dispar dughenele de lângă Piața Mihai Viteazu, amplasate peste Canalul Morii! Consilierii locali au aprobat, luni, proiectul care prevede desființarea a 16 gherete aflate pe strada Argeș.

Autorizațiile de construcție au fost emise pe vremea primarului Gheorghe Funar. Anul acesta au expirat contractele firmelor care au primit terenul în concesiune pe o durată de 25 de ani. Astfel, Consiliul Local a ratificat, luni, decizia de desființare. 

„A fost o propunere corectă din partea Consiliului Civic Local la dezbaterea de miercuri pe buget de a continua decopertarea Canalului Morii. La anul expiră contractele gheretelor care au fost date în anii 1990 în zona Pieței Mihai Viteazu, iar noi nu le prelungim.

Se va face și acolo decopertarea Canalului Morii, pentru a readuce la normalitate zona de acolo”, a declarat recent Emil Boc, la un post de radio local. 

Proiectul de reabilitare, finanțat din fonduri europene, vizează îmbunătățirea infrastructurii urbane în jurul Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu”, incluzând străzile Argeș, Morii, Constanța (parțial) și Bălcescu. 

„Proiectul urmărește creșterea calității și atractivității spațiilor urbane prin redeschiderea cursului de apă al Canalului Morii, reducerea traficului pe străzile adiacente liceului și încurajarea folosirii variantelor nemotorizate (velo și pietonal), precum și a transportului public de către elevi și profesori,” se arată în referatul hotărârii.

Comentarii Facebook