Sambata 5 Octombrie

S-a deschis circulația rutieră pe strada Uliului din Cluj! Emil Boc: „Locuitorii pot să revină la normalitate în privința traficului rutier”


Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat că începând de vineri, 4 octombrie 2024, se redeschis circulația rutieră pe strada Uliului. Edilul a făcut anunțul chiar de pe strada care, în luna mai a acestui an, a fost puternic afectată de o alunecare de teren, în urma căreia drumul s-a surpat. 

Pentru consolidarea străzii a fost nevoie de o investiție de 5 milioane de lei din bugetul local. 

În cele din urmă, după trei luni de lucrări, versantul a fost stabilizat prin amplasarea a 60 de piloți forați pe o lungime de 100 de metri liniari. 

WhatsApp Image 2024-10-04 at 13.35.15.jpeg

După cum știți, pe strada Uliului a fost această alunecare de teren. Am intervenit în regim de urgență conform procedurilor legale, s-a lucrat pe 100 de metri liniari, am amplasat 60 de piloții forați la o adâncime de 20 de metri, iar diametrul unui pilot forat este de un metru.

Practic, a fost stabilizat acest versant, astfel încât oamenii să își poată relua drumul spre casă așa cum au avut înainte. De asemenea, s-a făcut drenaj de apă pluvială, s-au modificat utilitățile, au fost introduse cablurile în subteran. E o lucrare conform prevederilor legale. 

În primul rând, de astăzi locuitorii de pe strada Uliului pot să revină la normalitate în privința traficului rutier și ne bucurăm că am reușit să respectăm termenul legal de trei luni de zile. Urmează să dăm drumul la trafic pentru reluarea circulației pe strada Uliului.”, a transmis primarul Emil Boc. 

5b1c30a4-4c5a-4854-9621-4b5c8caf46da.jpg

Comentarii Facebook