Sabin Sărmaș - Viziunea Partidului Național Liberal privind transformarea digitală a României (P)
Misiunea noastră este cea de a crea cadrul necesar pentru asigurarea tranziției la economia și societatea digital. Aceasta se va realiza prin inovație și tehnologii relevante, competitive și scalabile pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a societății și economiei românești, precum și creșterea eficienței administrației publice.
Pe termen lung, impactul strategic va conduce la o sinergie între elementele cheie care definesc ecosistemul digital al României. Primul obiectiv strategic este cel de a crea un context propice inovației, progresului economic și social, dezvoltarea competențelor cheie și a valorii adăugate prin instrumente și tehnologii digitale. Un al doilea obiectiv strategic este acela de a face din mecanismul specific producție – adopție de inovații și tehnologii o practică relevantă și curentă în România. Astfel, ne propunem ca în demersul strategic să acordăm o atenție importantă valorificării potențialului companiilor și instituțiilor din România de digitalizare și de creștere a adopției instrumentelor digitale.
Împreună cu cei mai relevanți stakeholderi ai procesului de transformare digitală, pe termen lung, această viziune va contribui, la transformarea economiei și societății, prin încorporarea progresului tehnic, prin participare, integrare și dezvoltare a competențelor digitale ale viitorului. Viziunea se concretizează în dezvoltarea capacităților de digitalizare a domeniilor prioritare pentru valorificarea potențialului de inovare din România. Principala misiune este de a contribui la transformarea profundă a economiei, a administrației publice și a societății, pentru creșterea competitivității, convergența cu valorile și strategiile europene și creșterea performanțelor și eficienței în sectorul public, toate acestea prin crearea unor noi tipuri de valori bazate pe digitalizare, inovații și tehnologii digitale.
Prin mecanisme și activități specifice, ne propunem să contribuim la creșterea capacității României de a dezvolta și integra tehnologii inovative, în vederea digitalizării unor domenii și a unor sectoare diverse pentru atingerea unor indicatori DESI (Digital Economy and Society Index – Indexul economiei și societății digitale) mai performanți în ierarhia europeană, pentru creșterea vizibilității la nivel global, dar și pentru valorificarea potențialului strategic pe care România îl are în domeniul IT&C.
Contextul actual, deși este nefavorabil societății și economiei tradiționale, încurajează transformarea digitală. Astfel, creșterea accelerată a economiei digitale în perioada 2012-2016, de aproape 11%, mai mare decât media de creștere a celor mai digitalizate economii din Uniunea Europeană, ne dă argumente solide pentru a ne propune să devenim țara cu cea mai rapidă evoluție a noii economii la nivel european. Acest statut ne va permite tranziția accelerată către o societate și o economie construite în jurul nevoilor oamenilor, stabilă, rezistente la șocuri, pregătite să facă față cu succes transformărilor și provocărilor tot mai complexe. Creșterea extrem de rapidă a economiei digitale se poate realiza numai acționând simultan și coordonat pe patru axe strategice: administrație publică digitală, economie digitală, educație digitală și societate digitală. În acest fel, asigurăm un ecosistem digital capabil să funcționeze, să inoveze și să transfere servicii și produse digitale inovative în beneficiul societății și al economiei.
Sunt Sabin Sărmaș și candidez la Camera Deputaților din partea PNL Cluj. Votează echipa liberală pe 6 decembrie! Împreună, dezvoltăm România!
Realizat de SC DHC MEDIA NET SRL la comanda Partidului Național Liberal, cod mandatar: 11200025
6 Comentarii
Ar fi mult mai interesat de aflat dacă după alegeri onor PNL& Președinte vor IMPUNE o noua stare de urgență. In lipsa unui răspuns negativ CLAR sunt pregătit pentru prima dată să votez PSD. Și nu cred că doar eu.
KKT digital, dar e si un bine. Oprim curentul si in 10 zile o sa moara 2 milioane de prosti :-)) Dependenti de DIGITALA.
@Alfredo: Unii nu inteleg ca exista multe dezavantaje la digitalizarea asta.
În Japonia, țară super dezvoltată, cică mulți prefera plata cash. De ce? Păi au fost taifunuri, au distrus rețelele electrice si nu au putut plati electronic. Au stat cu banii in cont si nu si-au putut cumpara ce le trebuia.
Plus multe alte dezavantaje ale super digitalizarii.
Nepotul lui Vasile Dancu.
Distrugeti tara asta cu zambetul pe buze, nu va pasa ca nici macar de copiii nostri, jucati in filmul vostru cu toate masurile absurde pe care le luati. Oare, unde vreti sa ajungeti?
Mai dă-vă naibii mă blestemaților - am văzut ce ați făcut cu țara, o distrugeți în mod deliberat. Nu ne mai trebuie schimbări și transformări de la voi, ci să nu vă mai vedem și auzim în veci!