Miercuri 13 Noiembrie

Sala Polivalentă din Cluj, în câteva planșe de EFECT! Așa va arăta construcția - FOTO

 

Proiectanții Sălii Polivalente Cluj au realizat o serie de planșe care prezintă viitorul proiect cu care orașul se va putea mândri.

 

Sala Polivalentă va fi gata în 15 septembrie, urmând ca spre sfârșitul anului să fie dată în folosință.

 

Termenul de realizare este de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, deci 15 ianuarie - 15 septembrie, după care urmează perioada de probe și de recepție din partea Primăriei. Astfel că Sala Polivalentă să fie dată în folosință până la sfârșitul anului și să o putem reda clujenilor pentru manifestări sportive. Nu departe va fi ziua, în care aici, în această sală, vom avea competiții naționale, europene și de ce nu, mondiale, în diverse sporturi, pe care această sală le permite.

 

Am achitat până acum 34 de milioane de lei, fără TVA, și urmează să mai plătim 35 de milioane de lei, fără TVA, pentru ceea ce mai este de executat”, a explicat primarul Emil Boc.

 

”Am aduc îmbunătățiri, față de varianta anterioară, îmbunătățiri care constau în esență în următoarele: la fațadă am aplicat o structură de dublu policarbonat pentru a se pune în acord cu ceea ce avem, la stadion. De asemenea, am impus panouri solare și panouri fotovoltaice pentru a economisi la cheltuielile de întreținere. Vom avea pardoseală demontabilă. Asta va face posibil ca orice competiție sportivă să se desfășoare în această sală, de la gimnastică la tenis de câmp, de la handbal la volei, baschet și alte sporturi, fără ca această pardoseală să fie afectată. Avem posibilitatea să organizăm conferințe cu 10.000 de locuri. 

 

Cubul video este unul care se pretează la o asemenea sală polivalentă și o va pune în rândul lumii. Va fi cea mai modernă sală polivalentă din România și va intra în circuitul internațional”, declara primarul Emil Boc.

 

Directorul firmei CON-A, Sorin Cristea, a declarat că acum se lucrează la partea de structură, dar că are emoții din cauza cubului video. ”Este singurul lucru care în momentul de față, care este în negocieri și ar putea să fie o probemă. Este un element unic și nu se folosește oriunde. În România mai este unul singur. Sunt foarte puțini producători și trebuie comandat”, a spus Sorin Cristea.

 

Directorul CON-A a spus că fără lucrările de conservare, care au costat 5 milioane de lei, Sala ar fi fost compromisă. În cadrul lucrărilor de conservare, începute în toamna anului trecut, au fost amplasat acoperișul pentru a proteja construcția de intemperii.

Comentarii Facebook