Vineri 13 Septembrie

Se dezvoltă și comunele Clujului! A fost un weekend de sărbătoare la Jucu/Comuna e tot mai atractivă pentru familiile tinere


Clujul s-a dezvoltat în ultimii ani într-un ritm amețitor, dar nici comunele clujene nu rămân în urmă. În Jucu a fost un weekend de sărbătoare cu multă voie bună. La Zilele Comunei Jucu 2024 au participat în acest weekend zeci de familii tinere, iar pe scena evenimentului au urcat mai multe vedete. 

Interpreta de muzică populară Vlăduța Lupău a fost cap de afiș, dar și cuplul Cleopatra Stratan - Edward Sanda i-au bucurat pe clujeni cu piesele lor.

Comuna Jucu are pe 2024 un buget total de 85 de milioane de lei, mai mare cu peste 25 de milioane de lei față de anul 2023. Cea mai mare evoluție este, pe partea de investiții și dezvoltare, unde bugetul a crescut cu 70%.

Începând din 2020, în Jucu s-au construit numeroase locuințe, în special case, ceea ce a atras multe familii tinere să se mute din oraș în această comună, în căutarea liniștii și a unui stil de viață mai bun. Aceste schimbări au transformat Jucu într-o localitate tot mai atractivă.

Jucu vrea să devină stațiune balneo-climaterică

Comuna Jucu are planuri de a deschide și o stațiune cu băi sărate, pentru a profita de faptul că în localitate sunt lacuri cu apă sărată. Sarea este pe tot traseul Cluj-Napoca - Apahida - Cojocna - Jucu și acolo unde sunt lacuri apa este extrem de sărată și de sănătoasă.

Primarul din Jucu, Dorel Pojar, a anunțat că vrea să exploateze lacurile și să facă o stațiune de top în comuna cu cea mai mare creștere din zona metropolitană.

„De când am venit la primărie, m-am străduit să atragem cât mai multe fonduri și din această cauză bugetul a tot crescut. Avem programe, proiecte, Anghel Saligny, avem un contract semnat de 14 milioane lei, diferența o punem noi, până la aproximativ 20 milioane lei, dar de aici încolo vor veni proiectele europene, pentru că PNRR destul de târziu și-a dat drumul.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea”, declara primarul Valentin Dorel Pojar pentru ZIUA LIVE. 

La începutul lunii iulie, Primăria Jucu a primit aviz favorabil pentru viitorul centru balnear din județul Cluj. Proiectul se află acum la etapa elaborării PUZ-ului și a fost prezentat Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism a județului Cluj. 

Sursa colaj foto: Cosmina Măcicășan/ Facebook Primăria Jucu

Comentarii Facebook