Duminica 22 Decembrie

Se fac noi promisiuni de extindere a Spitalului de Copii de pe Moților! Despre un spital nou mai încolo...


Spitalul de Copii de pe strada Moților dispune de un spațiu insuficient pentru a putea face față numărului mare de cereri, mai ales că acolo funcționează și Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) Copii.

Spre exemplu, sala de așteptare a UPU Copii are 9 metri pătrați, fiind un adevărat focar de boli, pentru că acolo ajung copii virusați sau care prezintă alte afecțiuni, dar cu toții riscă să se contamineze cu alte boli decât cele cu care au venit. Durata de așteptare este mare, pentru că nici nu există un sistem de preluare a cazurilor bine pus la punct, ceea ce crește riscurile. 

Așa arată sala de așteptare de la UPU Copii din Cluj! E focar de viroze - FOTO

Acum, se promite lărgirea spațiilor la Unitatea de Primire a Urgențelor, printr-un nou corp de clădire. În plus, va mai fi amenajat încă un spațiu.

Am convenit cu managerul unității sanitare să construim două corpuri de clădiri pentru a completa spațiul pe care îl avem pe strada Moților. Pe termen scurt și mediu avem soluția extinderii cu două corpuri noi, dintre care unul este Unitatea de Primiri Urgențe, iar pe termen lung avem proiecția de a realiza noul spital monobloc”, a declarat Alin Tișe, conform Ebsradio.ro.

Ridicarea unui nou spital pare, însă, de domeniul fantasticului. Ultima variantă, care datează de aproape 2 ani, era să fie ridicat un spital de copii monobloc în Borhanci, dar terenul este instabil. ”Am căutat timp de un an teren, urmează să primim teren fie de la Armată, fie de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară pentru a putea realiza spitalul regional monobloc”, a promis Alin Tișe.

Problemele la Spitalul de Copii din Cluj sunt cunoscute de 30 de ani, dar nicio conducere a Consiliului Județean Cluj nu a făcut nimic concret pentru a le rezolva. Singura soluție este construirea unui spital nou, care să unească toate secțiile Spitalului de Copii, răsfirate acum rpin tot orașul în clădiri istorice, vechi de 100 de ani. 

Au fost două ONG -uri care au făcut mai multe lucruri decât autoritățile, au renovat câte un etaj al clinicilor de pe Moților și strada Crișan.

Comentarii Facebook