Vineri 22 Noiembrie

Se vrea dispariția păcănelelor din parterurile blocurilor, dar şi din localităţile mici. „Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta"


Sălile cu aparate de jocuri de noroc ar putea să se regăsească în situația în care nu vor mai avea voie să funcţioneze în localităţile mici, dar nici la parterul blocurilor din oraşe. Deputatul USR Tudor Pop a propus un proiect de lege în acest sens. Acesta susţine că, din cauza acestor operatori economici, "avem zeci de mii de victime, de oameni dependenți, ruinați și în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale".

"Avem un stat slab care i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre noi în mâinile lacome ale operatorilor de jocuri de noroc. Din cauza asta avem, pe de o parte, zeci de mii de victime, de oameni dependenți, ruinați și în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale. De cealaltă parte, avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până și în cele mai uitate sate din țară și care au deschis săli de jocuri în lanț, la fiecare parter de bloc, în mediul urban. Trebuie să facem sălile de jocuri de noroc mai puțin accesibile, trebuie să le scoatem din zonele rurale, de la parterul blocurilor, din mentalul colectiv. Avem nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc, urgent. Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta", declară deputatul USR Tudor Pop, potrivit Mediafax.

Proiectul USR completează OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc în sensul introducerii unor noi criterii pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc.

Ce prevede, mai exact, proiectul

Concret, proiectul lansat de Tudor Pop dorește ca sălile de jocuri să nu-și poată desfășura activitatea în clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă – practic, la parterul blocurilor – și nici în spații care se află la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

Același proiect vizează și prezența sălilor de jocuri în mediul rural, acesta prevede interdicția ca acestea să funcționeze în localități cu o populație de sub 5.000 de locuitori.

Comentarii Facebook