Șefa USR Cluj, deputata Oana Murariu, a fost aleasă în Biroul Național al USR. Echipa Elenei Lasconi a obținut cele mai multe locuri


Cei 24 de membri ai Biroului Național al USR au fost aleși sâmbătă, 29 iunie 2024, prin votul celor 600 de delegați la Congresul extraordinar. Echipa susținută de Elena Lasconi, noul președinte al USR, a câștigat opt locuri în această structură de conducere. Printre aceștia se numără Radu Mihaiu, Lucian Viziteu și Adrian Wiener ca vicepreședinți, alături de membri precum Cristina Prună și Claudiu Năsui. Elena Lasconi subliniază importanța acestei echipe pentru viitorul partidului și al României.

A doua echipă ca număr de membri, „USR echilibru”, a obținut șapte poziții, incluzând pe Dominic Fritz și Allen Coliban ca vicepreședinți, și membri ca Vlad Voiculescu și Oana Murariu. Echipa „USR Unit”, cunoscută și ca „tabăra nicușoriștilor”, deține cinci locuri, cu Stelian Ion și Ionuț Moșteanu în poziții de vicepreședinți.

Conform statutului USR, președintele partidului, ales prin vot electronic, devine automat al 25-lea membru al Biroului Național. Elena Lasconi a promis să aducă voci reprezentative și să continue reconstrucția partidului, considerând că USR este esențial pentru viitorul României.

Oana Murariu, șefa USR Cluj, este singura din județ care a candidat și a reușit să fie votată în noua conducere a partidului. Candidatura sa a fost puternic contestată intern, la Cluj, de către consilierul local, Călin Groza, pe motive de nepotism la promovarea în funcții, dar și de către fostul senator USR MIhai Goțiu, care a acuzat nereguli la sistemul de vot intern. 

În replică, Oana Murariu a subliniat că a fost delegată să reprezinte filiala Cluj la alegerile naționale in baza unui vot intern, deci are legitimitatea pe care i-au oferit-o membrii USR Cluj.

Și deputatul Radu Molnar a fost critic la adresa conducerii USR Cluj, considerând foarte slab rezultatul alegerilor, pentru care consideră ca ar trebui ca actuala conducere să îți asume răspunderea, făcându un pas înapoi.


Comentarii Facebook