Sambata 28 Septembrie

Șeful IPJ Cluj a fost suspendat din funcție și plasat sub control judiciar pentru complicitate la abuz în serviciu


După ce a fost reținut în cursul zilei de ieri de către procurorii DNA, Mihai Rus, șeful IPJ Cluj a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție.

Măsuri similare au fost luate pentru șeful Poliției Rutiere județene și pentru doi agenți de la Circulație, care l-ar fi ajutat să scape nepedepsit după ce a fost prins depășind viteza legală în Cluj-Napoca.

Procurorii DNA au făcut percheziţii luni, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi la Poliţia Rutieră Cluj, într-un dosar în care ar fi vizat şeful IPJ, chestorul Mihai Rus. El este suspectat că şi-ar fi determinat subalternii să nu-i suspende permisul de conducere, după ce ar fi fost prins conducând cu viteză mare în oraș.

În data de 29 aprilie 2024, suspectul Rus Mihai ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și suspecții Mureşan Cătălin-Claudiu și Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

„În acest context, suspectul Rus Mihai împreună cu ceilalți polițiști cercetați în prezenta cauză ar fi stabilit o modalitate prin care conducătorului auto să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale.” a anunțat DNA luni.


Comentarii Facebook