Sambata 26 Octombrie

Semnalul de alarmă al unui tătic din orașul de 5 stele! Își riscă viața pe străzile din Cluj, ca să-și scoată bebelușul la plimbare: „E un pericol iminent”


Un tătic din Cluj-Napoca a tras un semnal de alarmă în legătură cu lipsa unor trotuare accesibile pentru părinții care își plimbă bebelușii în cărucioare între strada Gheorghe Dima și zona Platinia, una dintre cele mai aglomerate din oraș. Acesta susține că străzile care duc spre Calea Mănăștur, precum Mărginașă, Remetea și Păstorului, au trotuare cu scări și borduri înalte, ceea ce face deplasarea cu căruciorul imposibilă.

Clujeanul susține că, de cele mai multe ori, este nevoit să-și plimbe copilul pe carosabil, expunându-se unor riscuri majore, în special pe strada Mărginașă, unde drumul este îngust și traficul intens. 

Am de coborât frecvent de pe strada Gh. Dima, unde am domiciliul, în zona Platinia, cu copil mic și cărucior. Din păcate, nu există drum de acces pentru cărucior. Toate străzile care duc de pe str. Dima spre Calea Mănăștur, zona Platinia (Mărginașă, Remetea, Păstorului), au zone pietonale cu scări și borduri înalte, ceea ce face deplasarea cu căruciorul foarte dificilă.

Astfel, sunt nevoit să merg cu copilul în cărucior pe partea carosabilă, fapt foarte periculos, mai ales în partea din vecinătatea Căii Mănăștur a străzii Mărginașă, unde este dublu sens, iar partea carosabilă este îngustă. Mașinile trebuie să se oprească pentru a putea trece cu căruciorul pe una dintre benzi. Acest lucru duce, pe lângă pericolul iminent, și la situații conflictuale cu anumiți șoferi care trebuie să ajungă și ei la destinație, nu așteaptă după un cărucior.

Vă rog să rezolvați această situație prin adaptarea unei alei pietonale pentru accesul cu căruciorul.”, a semnalat tăticul. 

Comentarii Facebook