Senatorul clujean Adrian Oros, reacție dură după apelul lui Ciucă adresat partidelor de dreapta: „Stai 3 ani în pat cu PSD și vrei coaliție de dreapta”


Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că a deschis dialogul cu forţele politice de dreapta cu privire la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare și că vrea o guvernare de dreapta. Propunerea liderului PNL nu a fost văzută cu ochi buni la Cluj. Senatorul Adrian Oros spune că declarația lui Ciucă este una „mai degrabă de vacanță” după ce în ultimii trei ani PNL-ul a format o coaliție cu PSD. 

„Nu poți să stai de trei ani în pat cu PSD și să spui că vrei o coaliție de dreapta! Cred că declarația de ieri a domnului Ciucă, este mai degrabă una de vacanță, cu un ușor iz de amenințare la adresa PSD. Alegerile nu trebuie să fie despre cine va fi președinte, despre cum se salvează liderii de partid sau cine mai prinde un loc pe liste. 

Discuția despre  formarea unei coaliții de dreapta trebuie să înceapă așezat, responsabil, în jurul unui program de guvernare cu adevărat de dreapta care să scoată România din dezastrul economic în care au adus-o guvernele socialiste în ultimii trei ani. Apoi este nevoie de un program prezidențial și identificarea unui lider( pe baza unor studii sociologice serioase) care să câștige alegerile.

Și mai este ceva, esențial. Pentru noi, cei din Forța Dreptei, care am plecat din PNL când conducerea acestuia a decis să facă guvern cu PSD și pentru orice om de dreapta din România”, a declarat Adrian Oros, Președinte Forța Dreptei Cluj.

Oros spune că o discuție reală despre formarea unei coaliții de dreapta poate începe doar dacă PNL se va desprinde de PSD:

„Condiția minimală de la care putem începe o discuție pentru formarea unei coaliții de dreapta este ca PNL să se desprindă de PSD. Nu poți să stai în pat cu PSD, de peste trei ani și să faci ochi dulci partidelor de dreapta. Este o chestiune cel puțin neserioasă. 

Dar din păcate, deși în PNL mai sunt mulți liberali, cei care sunt la decizie azi,  nu au nici o legătură cu tradițiile acestui partid. Sau pare că au o agendă personală”. 

Comentarii Facebook