Miercuri 25 Decembrie

Seplecan nu-l slăbește pe Ponta din atacuri

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, nu se lasă și îl atacă în continuare pe Victor Ponta, pentru că nu a organizat la timp alegeri pentru funcția de președinte al CJ Cluj.

 

Cu toate că a fost pus în funcție, prin votul consilierilor județeni, Seplecan susține că nu renunță la plângerile pe care le-a depus, pentru că vrea să se facă dreptate și Ponta să fie pedepsit. 

 

După cum era de așteptat, în România lui Ponta respectarea Legii a devenit facultativă, iar procurorii înregimentați politic decid să înfrângă decizii ale instanțelor de judecată, să treacă peste ele și să se erijeze în judecători. Deși există trei decizii a trei instanţe din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat, procurorii de la Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu, au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Viorel Ponta, împotriva căruia, în numele PNL Cluj, am depus, la începutul anului, o plângere penală pentru abuz în serviciu. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Chiar dacă nici o decizie nu este definitivă, nu procurorii sunt cei chemați să judece acest lucru, ei doar trebuie să ţină cont de deciziile judecătorilor, care au confirmat de trei ori, independent, încălcarea legii.

 

Voi arăta de ce abuzul procurorilor Parchetului General condus de către Tiberiu Nițu în interesul premierului Victor Ponta este evident.

 

După respingerea primei plângeri penale, considerând că decizia favorabilă a Curții de Apel Cluj dovedește și abuzul procurorului de caz, am contestat-o la Parchetul General, în data de 21.05.2015, atenționând că procurorul de caz nu poate înfrânge o decizie a unui judecător. Din momentul depunerii contestației, procurorul șef de secție avea 20 zile la dispoziție să ne răspundă. Fapt ce nu s-a întâmplat. Din moment ce procurorul șef nu a răspuns în termenul legal, conform prevederilor legii, am contestat ordonanța de clasare direct la judecătorul de cameră preliminară din cadrul ÎCCJ, motiv pentru care am fost citați în data de 03.07.2015, pentru termenul din 09.09.2015, ora 9:00. Cu toate acestea, în mod cu totul inexplicabil, procurorul șef de secție emite o ordonanță de respingere a plângerii inițiale, în data de 23.07.2015, în contextul în care ultima zi în care putea să o respingă în termenul legal era data de 11.06.2015. Din punctul meu de vedere, cu o întârziere de 45 de zile, procurorul pus de către Tiberiu Nițu să scoată castanele din foc pentru premierul urmărit penal Victor Viorel Ponta, produce un abuz în fața legii. Cred că este momentul ca Tiberiu Nițu să părăsească funcția în care a fost numit din moment ce ține să o trateze ca pe o sinecură politică din care trebuie să-și mulțumească binefăcătorul”, a precizat Mihai Seplecan.

 

Acesta susține că acțiunea împotriva lui Victor Ponta continuă la Înalta Curte de Casație și de Justiție. ”Faptul că am ajuns președinte al CJ Cluj nu are nici o legătură cu abuzul de putere exercitat de către premierul Victor Ponta în momentul în care a refuzat să organizeze la timp a alegerilor parţiale locale şi parlamentare”, a mai spus Seplecan.

Comentarii Facebook