Situație gravă la Cluj: Peste 1800 de bătrâni, foarte bolnavi, așteaptă un loc în centrele paliative. Până îl primesc, 99% se sting din viață
O situație alarmantă a persoanelor vârstnice se înregistreazăă la Cluj. Gravitatea a ceea ce se întâmplă a fost evidențiată de senatorul PSD Răzvan Ciortea, prezent la conferința de prezentare la Cluj a Programului de țară al Partidului Social Democrat.
La nivelul sectorului de sănătate, Răzvan Ciortea a identificat o necesitate urgentă privind serviciile de îngrijire paliativă în Cluj:
„De ce abordăm acest subiect? Deoarece timp de 2 ani cât am fost subprefect am constatat că 1800 dintre seniorii noștri își așteptă rândul într-un spital de boli paliative, iar 99% nu ajung niciodată în unul.” a declarat senatorul PSD Cluj.
El a subliniat și creșterea îngrijorătoare a numărului de probleme psihiatrice, care necesită schimbarea abordării în serviciile de sănătate publică din România.
„Dacă atat este numărul acestora la nivelul județului Cluj, vă dați seama ce se întâmplă ca număr în toata țara. Statistic vorbind apar tot mai multe cazuri de boli psihiatrice, demență și / sau Alzheimer.” a mai spus Răzvan Ciortea.
Evenimentul de la Cluj a reunit lideri importanți ai organizației, care și-au prezentat viziunea și prioritățile pentru perioada 2025-2028.
În cadrul conferinței, Alexandru Cordoș, consilier județean și secretar executiv PSD Cluj, candidat pentru Senatul României, alături de Adina Emilia Marinca, consilier local la Câmpia Turzii și candidat pentru Senat, Răzvan Ciortea, senator și candidat la Camera Deputaților, Remus Lăpușan, prim-vicepreședinte PSD Cluj și candidat la Camera Deputaților, și Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA și candidat la Camera Deputaților, au prezentat propunerile PSD pentru „un viitor stabil și prosper”.
În cadrul discuțiilor, au fost amintite și o serie de măsuri pentru stabilitatea economică și socială a României. PSD s-a angajat să mențină nivelul actual al TVA, impozitului pe venit, impozitului pe profit și pe proprietate, precum și pragul de 500.000 de euro pentru regimul fiscal favorabil al microintreprinderilor.
Reducerea poverii fiscale pentru salariile mici și medii, prin deduceri ce vor diminua impozitele cu până la 5 puncte procentuale, reprezintă un alt punct important al programului; de exemplu, conform reprezentanților PSD, taxele pe salariul minim vor scădea de la 36% la 31%.
0 Comentarii