Stradă nouă între Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Dorobanţilor. Va apărea și piață TRANSILVANIA exclusiv PIETONALĂ
Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Dorobanţilor urmează să fie legate printr-o stradă nouă și arteră PIETONALĂ, în cadrul proiectului de construire a Centrului Cultural Transilvania, care va conține salile de concerte ale Filarmonicii Transilvania.
Consiliul local Cluj-Napoca va analiza aprobarea indicatorilor tehnico - economici la obiectivul de investiţii Ansamblul “Centrul Cultural Transilvania” în ședința din 14 noiembrie.
Întregul ansamblu ”CENTRUL CULTURAL TRANSILVANIA” va fi în final compus din cinci clădiri cu funcţiuni distincte (Sediul Filarmonicii Transilvania, Clădirea Sălilor de Concerte, Clădirea artelor plastice şi dramaturgie, Sediul Academiei de muzică ”Gheorghe Dima” şi un hotel de două sute unităţi de cazare) aşezate pe o mare dală subterană ce acoperă peste 80% din surprafaţa actuală a terenului. Această dală are destinaţia de parking subteran cu o capacitate de cca 500 de maşini şi va fi rezolvată pe mai multe niveluri.
Amenajarea locurilor de parcare se realizează pe două niveluri subterane şi parţial un nivel tehnic determinat de ridicarea pieţii cu 1,5 metri faţă de cota trotuarului la bulevardul 21 Decembrie 1989. Tot nivelul parterului rămâne prin excelenţă destinat pietonilor ca o piaţă lineară ce va lega cele două mari artere urbane: Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Calea Dorobanţilor.
Clădirile vor putea fi construite în etape distincte fără a depinde una de alta. Excepţia o fac construcţiile subterane (dala urbană subterană) ale parkingului subteran care va fi realizat într-o unică etapă pentru tot amplasamentul, indiferent de ordinea construirii clădirilor supraterane.
Finisajele în general au fost alese diferit, în funcţie de specificul programului arhitectural, de practica funcţiunilor, de specificitatea tehnică precum şi de designul propus şi arhitectura clădirii.
Principalele componente tradiţionale ale spaţiului public exterior al ”Centrului Cultural Transilvania” vor fi racordarea cu Bulevardul 21 Dec 1989, precum si construirea unor noi zone pietonale, cum sunt piaţa Transilvania, squarul George Enescu, pasajul denivelat “Muzicii”, strada Sunetului.
5 Comentarii
stia tovarasu securist janos rusz unde sa isi construiasca blocurile, la o aruncatura de bat de centru asta!
Multumim,domnilor edili! Ne faceti sa visam frumos! Cum am visat si cu Centura Valcele-
Apahida,cu Sala polivalenta,cu Spitalul de Urgenta si alte obiective marete. Dar fiti atenti!
Ne-am saturat de minciuni si nu va mai iertam.
oare cati ani va dura ? un guvern sa faca ceva fain ,,,ca lumea sa-l pomeneasca de bine ! ca de gunoaie de hoti si mincinosi m-am saturat !! [ACESTA ESTE UN SECRET DE STAT ] >>>>TOP SECRET
Eu as reanaliza ideea. Mai ales in acea zona. Nevoia de strazi e foarte mare in Cluj, oras si asa destul de inghesuit. Daca vor fi parcari, vor fi si masini. Eu cred ca ar trebui proiectata o strada care in functie de nevoile ansamblului, nevoi reale care vor putea fi vazute numai linal, sa fie destinata sau traficului auto sau pietonal. Pana nu termina… Citeste mai departe
Asta chiar este un proiect frumos pentru oras !
Dati drumul acestui proiect si veti avea cu ce mandri !