Miercuri 25 Decembrie

”Strada Sopor arată ca în Ucraina. E bombardată!”. Primăria Cluj-Napoca continuă să-i aburească pe oameni


”Strada Soporului arată ca și în Ucraina. Ce faceți?”, l-a întrebat moderatorul emisiunii de la Napoca FM, pe viceprimarul Clujului Dan Tarcea. Răspunsul a fost unul standard, tras la indigo, presărat cu scuze și cu vina aruncată pe alții, companiile de utilități de apă și gaz.

Viceprimarul Tarcea a spus că se discută greu cu aceste companii, pentru că au acționariat privat. Îi reamintim viceprimarului că, cel puțin în cazul uneia extrem de importante, Compania de Apă ”Someș” Cluj este deținută de Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, coleg de partid cu cei din conducerea Primăriei Cluj-Napoca.

Moderator Napoca FM, Lucian Danciu: Strada Soporului arată ca și în Ucraina. Mai lipsesc soldații și credem că suntem pe front!

Dan Tarcea: Am spus de mai multe ori că pe strada Soporului trebuie să fie făcute lucrări… lucrări de întreținere facem în fiecare an, Din păcate aceste lucrări de întreținere nu țin. Este un trafic intens, destul de intens. Infrastructura străzii nu permite să facem o întreținere așa cum ar trebui și ne consumă foarte, foarte mulți bani. Dar este propusă spre modernizare.

Moderatorul Lucian Danciu: Bun, dar e legată de cartierul Sopor. Când se va face acel cartier?

Dan Tarcea: Asta încerc să spun că această stradă este cuprinsă într-un proiect mai mare, inclusiv cu centura metropolitană. Compania de Apă trebuie să intervină pe stradă pentru că nu există rețea de canalizare. Rețeaua de apă nu mai duce și trebuie redimensionată. Am avut discuții cu cei de la Compania de Apă pentru a începe lucrările și ulterior să putem asfalta pe noua structură a străzii. Această stradă este prinsă pe centura metropolitană. Pentru o modernizare la o stradă cu o ampriză așa de mare discutăm de câteva milioane de euro, dar trebuie să fie răbdare acolo în zonă pentru că nu o vom putea face până când nu ne sincronizăm și cu regiile. Compania de Apă investește tot un milion de euro în conducta de apă și de canalizare. Inclusiv cei de la gaz fac investiții în zonă. Ne sincronizăm și  modernizăm cum trebuie strada. Între timp vom interveni cu piatră spartă.

Moderator: Se mai termină și răbdarea. Discutăm de ani de zile de această stradă!

Dan Tarcea: Sunt de acord, dar nu putem moderniza o stradă dacă nu sunt utilitățile. Ce facem? Facem strada pentru a o sparge și a aduce utilitățile. Aici este o problemă mare, pentru că discutăm de companii care, o parte dintre ele, au acționariat privat, și nu tot timpul bugetele lor coincid cu bugetele noastre. 

Moderator: Bugetele nu coincid, dar nici planificarea lucrărilor? Doar sunteți în același oraș…

Dan Tarcea: Degeaba facem o planificare și le trimitem listele, dacă decizia nu este aici la Cluj-Napoca, ci în altă parte. Nu avem ce să facem în această situație. 

Oamenii au ajuns să creadă că, de fapt, companiile nu sunt stimulate să facă lucrările la utilități, tocmai pentru a exista scuze că nu se intervine. În ani de zile ar fi trebuit să se găsească un moment în care toți să fie de acord și strada să fie asfaltată.

Comentarii Facebook