Strada Uliului din Cluj-Napoca o ia la vale! O altă porțiune de drum, afectată de alunecările de teren: „Au apărut crăpături pe clădire”


Situația de pe strada Uliului din Cluj-Napoca devine din ce în ce mai gravă. O nouă porțiune de drum e pe cale să cedeze, după ce, la începutul lunii mai, o bună bucată a străzii s-a surpat din cauza alunecărilor de teren.

Un clujean care locuiește pe strada Uliului susține că a apărut o fisură în asfalt, în dreptul numărului 55A. De asemenea, în urma alunecărilor de teren, au apărut și crăpături în pereții clădirii. 

Clujeanul a relatat că, în urmă cu 18 ani, a consolidat terenul cu piloni forați, în baza unei expertize tehnice autorizate de Primăria Cluj-Napoca. Cu toate acestea, proprietatea lui este afectată de alunecările de teren, deoarece terenul aflat pe domeniul public nu a fost consolidat. 

Prin urmare, oamenii din zonă se confruntă anual cu diferite probleme care le afectează proprietățile și siguranța. 

Doresc să vă sesizez faptul că a apărut o fisură pe asfalt pe strada Uliului, în dreptul numărului 55A. Am observat că au apărut concomitent și crăpături pe clădire. Menționez că, în urmă cu 18 ani, în urma alunecărilor de teren de pe întreaga falie Uliului-Donath, am efectuat lucrări de consolidare cu piloți forați pe proprietatea noastră, conform expertizei tehnice autorizate de Primărie.

Întrucât drumul alunecă încet în continuare, partea de pe domeniul public nefiind consolidată, apar mereu crăpături în parcarea noastră, pe care le "plombăm" anual. O mare problemă este că apar fisuri și în căminul Regiei de Apă, iar tubul de canalizare s-a desprins în repetate rânduri, fiind nevoie de intervenția lor pentru remedierea problemei. De curând, am solicitat și verificarea țevii de gaz.

În plus, singurul canal pentru captarea apelor pluviale stradale este subdimensionat și veșnic înfundat.”, a semnalat un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca.

La sfârșitul acestei veri, un alt clujean care locuiește pe strada Uliului a semnalat că o porțiune de aproximativ 50 de metri a drumului, din proximitatea numerelor 141-145,  este pe cale să cedeze. 

Pe strada. Uliului la nr.141-145 drumul are tendința să alunece! În acest moment, în această zonă pe o lungime de aproximativ 50 metri drumul începe să se rupă în două, pe partea stângă în urcare, din cauza cifelor și basculelor care transportă materiale pentru consolidarea străzii la nr. 90. La fel, vă aduc la cunoștință că pe toată lungimea drumului de la numărul 90 și pana la capătul străzi din partea de sus, drumul este pe cale să cedeze în totalitate, în zeci de locuri asfaltul s-a fărâmițat și deja se amestecă cu molozul! Vă rog să luați măsurile care se impun!”, a relatat un clujean.

Reamintim că la începutul lunii mai au avut loc alunecări masive de teren în dreptul numărului 90 de pe strada Uliului. După ce o bună parte a străzii s-a surpat, Primăria Cluj-Napoca a demarat lucrări de consolidare în valoare de peste 5 milioane de lei. 

Comentarii Facebook