Străzile Brâncuși și Borhanciului pot fi lărgite și construit un sens giratoriu
Camera Deputaților a aprobat proiectul susținut de toți parlamentarii clujeni, prin care se cere transferarea unei suprafețe de teren de la fosta Stațiune de Cercetare și producție Pomicolă Cluj , acum administrată de USAMV Cluj, în proprietatea publică a Primăriei Cluj-Napoca.
Este vorba despre trei parcele de 8.888 de mp, cu ajutorul cărora să se poată lărgi străzile Constantin Brâncuși și Borhanciului, dar și să fie construit un sens giratoriu.
Proiectul de lege a fost inițiat de Moldovan Sorin-Dan, dar a fost susținut de parlamentarii importanți precum Emanuel Ungureanu, Horia Nasra, Adrian Oros, și Laszlo Attila. ”Din luna iunie 2019, când am depus proiectul în Parlament, până astăzi, când el a fost adoptat de către plenul Camerei Deputaților, m-am asigurat că toți parlamentarii înțeleg scopul și necesitatea acestui proiect. Mi-am susținut proiectul în comisiile de specialitate, atât la Senat cât și în Camera Deputaților, și mă bucur că într-un termen relativ scurt am reușit să trecem prin procedura parlamentară.
Proiectul merge spre promulgare la Președintele României, domnul Klaus Iohannis, fiind ultimul pas pe care îl mai are proiectul de făcut înainte de a putea spune că am reușit să deblocăm situația din zona străzilor Constantin Brâncuși și Borhanciului”, a explicat deputatul Moldovan.
Până când șoferii vor vedea ceva construit va mai dura, pentru că trebuie făcută licitația, proiectarea și apoi execuția, așadar circa 2 ani, cel puțin.
5 Comentarii
Boc va lua Primaria in 2020!..
..păi dacă va fi reales bocul, la ce bun? Nu se va face nimic. "Se putea/s-ar fi putut/s-ar putea".. cu asta rămânem. Corupția și incompetența nu duc niciodată la propășirea cetății.
se va face sens in 2024 dupa ce il alegem iar pe boc primar, pe atunci va fi impaiat
Exista spatiu: garajul ala de autobuze e inutil
@Dinu: Garajul acela are deja un proiect, Bloc de locuinte , prostimea nu trebuie sa stie prea multe. Ca si Directia Radio, din zona, pe sestache se lucreaza la "temelie".