Tiganii din Cluj declara "razboi" ungurilor: Vrem sa se tina cont si de noi la reorganizarea teritoriala VIDEO


Tiganii din Cluj se arata deranjati de pretentiile lansate de UDMR in discutiile privind reorganizarea administrativa a Romaniei si isi cer drepturile.

Prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro-Europa Cluj, Aurel Pascu, a declarat ca tiganii sunt mai numerosi ca si etnicii maghiari si cere sa se tina cont si de etnicii rromi in discutiile prind reorganizarea administrativa.

"Exista un nou episod politic major in care rromii sunt uitati si neglijati. Tema discutiei este reorganizarea teritoriala a Romaniei, in care se impart interese si dorintele minoritatilor maghiare mai mult ca cele ale etniei rromilor. Sa nu uitam ca in Romania exista 1,6 milioane de rromi, iar maghiarii sunt 1,3 milioane", a declarat Aurel Pascu.

Liderul tiganilor din Cluj sustine ca, prin realizarea unei zone speciale in Harghita si Covasna, rromii din cele doua judete ar avea de suferit.

"Este firesc ca interesul nostru sa fie luat in considerare prin faptul ca situatia noastra sociala a rromilor este mult mai grava decat cea a maghiarilor. Noi sustinem un proiect de organizare a Romaniei pe 8 regiuni care asigura o absorbtie a fondurilor mult mai buna. Reorganizarea pe 8 centre o sustinem sub forma actualelor Agentii Regionale de Dezvoltare. As trage si un semnal de alarma in privinta judetelor Covasna si Harghita, deoarece exista foarte multi rromi si nu am dori sa ajunga sa fie asimilati ca si maghiari. Am dori ca rromii sa beneficieze de aceasta sansa de reorganizare si sa beneficieze de aceste proiecte europene", a mai spus Aurel Pascu.

Prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro-Europa Cluj sustine ca Uniunea Europeana aloca sume importante pentru reintegrarea rromilor si tocmai din acest motiv noile regiuni ar trebui sa tina cont si de ei.

 

Vezi si...

Super-judetul din care va face parte Clujul dupa reorganizarea teritoriala va fi printre cele mai sarace din Europa

Comentarii Facebook