Vineri 22 Noiembrie

Tișe dă drumul unei mini-centuri pentru Nordul Clujului. Nu mai stăm după promisiunile lui Emil Boc


Proiectul centurii de Nord a Clujului face pași concreți, urmând să scoată traficul de tranzit din Cluj-Napoca și din toată Zona Metropolitană.

În același timp, centura metropolitană a lui Emil Boc bate pasul pe loc, nu sunt finalizate nici studiile și nici nu are finanțare. Centura lui Boc ar costa 1 miliard de euro, iar cea a lui Tise 720.000 de lei. 

Este vorba despre ”realizarea unui drum de legătură, o mini-centură între DJ109 (comuna Așchileu) și Drumul Național 1F (drumul de la Sălaj spre Cluj), la Topa Mică. Este de fapt o variantă de ocolire a municipiului Cluj-Napoca prin partea de Nord. Noi tot vorbim de partea de Sud, dar mai este și acea parte care nu are o centură”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică aferente modernizării drumului județean 170B Topa Mică-Așchileul Mic, în lungime de 8 km. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Practic, acest drum județean care face legătura între recent modernizatul DJ 109 - Drumul Bistriței și drumul național 1F, respectiv Autostrada Transilvania, reprezintă, în fapt, o mini-centură a municipiului Cluj-Napoca. Dacă în spațiul public se discută de variante de ocolire prin partea de sud a orașului, zona de nord nu dispune în acest moment de o astfel de soluție. Fiind un coridor de mobilitate extrem de important, menționat în chiar Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ) realizat împreună cu specialiștii Băncii Mondiale, ne dorim ca pentru execuția acestuia să reușim accesarea de fonduri europene prin POR 2021-2027”.

Prin intermediul proiectului tehnic Consiliul Județean Cluj urmărește să identifice varianta optimă de îmbunătățire a infrastructurii județene din partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului reședință de județ. 

Totodată, deoarece acest drum ce urmează a fi modernizat de Consiliul Județean face legătura, prin intermediul drumului județean 109, cu DN 1C care străbate județul Maramureș, la finalul lucrărilor va fi asigurată o conectivitate mai bună a Clujului cu județele limitrofe din partea de nord și nord-vest a țării.

Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare este de 720.000 de lei, operatorii economici interesați putând să depună ofertele până în data de 4 martie 2022, ora 15.00.

Comentarii Facebook