Vineri 22 Noiembrie

Tișe l-a desființat pe sinecuristul Viorel Găvrea, directorul Tetarom: Eu nu mai doresc să fiu lingător de mână

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a dat de pământ cu directorul Tetarom SA, Viorel Găvrea, la ședința Consiliului Județean unde s-a discutat bugetul societății.

 

Tișe s-a înfuriat deoarece Viorel Găvrea nu a prezentat personal proiectul bugetului societății, dar cheltuie toți banii pe care îi încasează pe salarii, fără a aduce bani la bugetul județului. Într-un cuvânt, societatea Tetarom SA nu este foarte profitabilă, dar are angajați mulți și neproductivi. 

 

La modul sincer, cred că ar trebui să punem capăt la acest mod de a ne raporta la societățile noastre. Este inadmisibil ca noi să discutăm bugetul societății, oricare ar fi aceea, și să nu avem directorul prezent. Este lipsă de respect față de noi toți. Ne întrebați de ce este chemat directorul să dea raportul? Pentru simplul motiv că acesta este raportul între o societate și cei care tutelează aceste societăți (CJ Cluj este acționar unic la SC Tetarom SA, societate care încasează chiriile de la parcurile industriale). Nemaivorbind de salariile pe care le au dânșii (directorii) la aceste societăți. Ni se prezintă un stat de funcții, iar noi suntem obligați să votăm pentru că așa vor ei? Apropo de directori care sunt în funcții de 10 - 15 - 2- de ani. Ei consideră că sunt susținuți politic.

 

Noi trebuie să decidem în ce măsură suntem acționari majoritari, decidenți, și să facem ceea ce ține de noi. Dacă vrem în continuare să fim niște lingători de mână pentru că așa vrea directorul x sau y așa vom rămâne. Eu nu mai doresc să fiu lingător de mână. Cei care au obosit, dintre directori, sau nu mai consideră că este important pot să lase pe alții. Nimeni nu este de neînlocuit. 

 

Este inadmisibil să stăm să discutăm un buget și să nu avem directorul aici. E cel mai important proiect din an, în care se aprobă organigrama, bugetul și tot restul. Mi se pare incredibil că nu vine directorul să își susțină proiectul.

 

Nu mi se pare normal încă un lucru. Noi am înființat aceste societăți ca să aducem bani la bugetul județului. Hai să ne uităm să vedem câți bani se întorc la buget de la aceste societăți. Noi votăm buget și statul de funcții, pentru ca ei tot ceea ce fac să bage în funcționarea lor curentă. Ulterior să facem investiții de reabilitări și modernizări din banii județului, pentru că ei consideră că, dacă își asigură salariile, este suficient. Dar acest lucru îl poate face un contabil, cu tot respectul față de contabili. Ei încasează bani din chirii și îi cheltuie pe salarii. Acești directori sunt puși acolo să gândească modalități de a aduce bani la bugetul județului. Eu nu particip la acest joc. Pus și simplu.

 

Iar domnul Găvrea să vină aici”, a tunat Alin Tișe. 

 

Am înțeles că domnul Găvrea și Consiliul de administrație de la Tetarom urmează să ne propună un proiect de atragere de bani europeni pentru a dezvolta Tetapolis. Așteptăm acest lucru în următoarele 30 de zile”, a replicat consilierul județean Remus Lăpușan, membru în CA al Tetarom SA. 

 

Se pare că Viorel Găvrea nu a participat la votarea bugetului pentru că era în SUA, unde a semnat un protocol de colaborare un ”Memorandum de înțelegere” (Memorandum of Understanding) de către asocierea Tetarom, UTCN, Primăria municipiului Cluj-Napoca și American Council on Education. 

 

Obiectivul colaborării vizează activitățile din cadrul Parcului Științific și Tehnologic Tetapolis, centru organizațional și intelectual pentru industria științifică. Proiectele se vor axa pe încurajarea inițiativelor de dezvoltare economică și educațională regionale, între Statele Unite ale Americii și România. Acest lucru va fi posibil prin dezvoltarea unei platforme de networking și colaborare între SUA și Parcul Științific și Tehnologic.

 

Promotorii acestui memorandum au fost dl. Viorel Gavrea Viorel și dl. Octavian Fodor de la Tetarom, iar discuțiile au fost demarate anul trecut”, a explicat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, într-o postare pe Facebook.

 

Acest memorandum este un simplu document fără importanță, dar vizita a ”topit” mii de euro din bugetele publice.

Comentarii Facebook