Vineri 22 Noiembrie

Tișe se laudă că a închis rampa de la Pata Rât. Clujenii îi răspund că ”pute” a gunoi în tot Clujul


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se laudă că depozitul de deșeuri de la Pata Rât a fost închis și problema poluărilor cu ape uzate și miros a dispărut.  Clujenii în contrazic, pe bună dreptate, pentru că mai multe cartiere din zonă sunt învăluite frecvent în miros de la groapa de gunoi. 

Întrebările clujenilor la o postare făcută de Alin Tișe cu un material de presă care anunța că s-a închis cea mai veche rampă de gunoi din România, cea de la Pata Rât:

- Alin Tișe cu deosebita considerație, din relatările diverselor persoane, mirosul vine de la incendierea gunoaielor de către comunitatea care locuiește în acea zona...dar oricum, rămâne o problema foarte sensibila pentru această zonă extrem de importanta pentru oraș și județul Cluj, asa cum e Aeroportul Internațional Cluj.

- Groapa de gunoi încă miroase îngrozitor si se simte in cartierele Clujului, mai ales în Gheorghieni... Cum se explica asta?

- Alin SF. La aeroport miroase de toți pasagerii străini cauta terminalul de plecări. Sincer, este un lucru rușinos, ca o administrație sa nu poată rezolva problema mirosului din zona aeroportului "poarta întrării în Transilvania" cartierele Someseni și Gheorgheni, mai ales începând cu orele 16:00 când mirosul devine insuportabil chiar și pentru un adult”.

Alin Tișe a replicat și a spus că mirosul nu provine de la rampa veche de la Pata Rât.

Cu respect, subliniez: PATA-R T nu mai poluează nici măcar la nivel de miros. NU ARE CUM! Întregul depozit este SIGILAT cu membrană iar peste această membrană sunt următoarele straturi:

- Strat din pământ (50 cm): aproximativ 66.300 m.c.,

- Geocompozit biogaz: 136.200mp,

- Geocompozit bentonitic: 160.100 mp,

- Geocompozit drenant apă pluvială: 164.900 mp;

- Strat de pământ recultivare (85 cm): 138.134 mc;

- Strat de pământ vegetal (15 cm): 23980 mc.”.

În consecință, mirosul provine de la rampa de gunoi a Primăriei Cluj-Napoca, amenajată de RADP Cluj, cu titlu temporar, până când Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, va daîn folosință centrul integrat de deșeuri la care se lucrează de aproape 10 ani.

Foto: Muntele de gunoi de la Rampa RADP Cluj, vizibil din avion

Comentarii Facebook