Tișe vrea să valorifice Cluj Arena prin construirea unor spații comerciale. Problema gazonului o pasează lui „U”: „Să plătească cine îl folosește”
Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, are aspirații mari pentru Cluj Arena. Tișe nu poate decide cum ar putea scoate mai mulți bani din această „afacere”, însă nu pare dispus să-și asume responsabilitatea administrării unui asemenea stadion. Șeful Consiliului Județean vorbește inclusiv de administrarea de către o firmă privată a stadionului Cluj Arena, doar ca subiectul noroiului de pe gazon să nu mai apară niciodată în spațiul public cu referire la numele său.
Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a vorbit despre posibilitatea ca în stadionul Cluj Arena să fie amenajate spații comerciale. Tișe spune că spațiile de sub tribune pot fi valorificate în acest sens.
„Am discutat cu subalternii noștri, dacă ne uităm și acum, o mare parte din serviciile pe care le oferim acolo sunt externalizate. Adică starea gazonului nu depinde de portar și nici de softistul care introduce informații pe calculator. Ideal ar fi ca acea firmă care administrează echipa de fotbal să administreze și stadionul. Atunci nu ar mai exista discuții între cei care joacă și cei care pregătesc terenul pentru joc. Să-și aducă terenul la un standard pe care îl cere competiția.
Echipa care joacă, tot ea prin diferite forme, să administreze arena, n-aș avea nimic împotrivă. Pe mine mă interesează să fie performantă administrarea arenei. De cele mai multe ori cei care joacă ar trebui să aibă posibilitatea să o și administreze. Acum, cei care joacă și au o problemă cu gazonul, în mod evident, reproșează firmei care nu-și face treaba. Oamenii trebuie să știe că nu Consiliul Județean face asta, adică nu angajații Consiliului Județean nu sunt specialiști ei în toate. Există părți făcute în sistem public (bilete, paznici, curățenie), există cealaltă parte unde am externalizat aceste servicii”, a comentat, miercuri, Alin Tișe, la un post local de radio.
Mall la Cluj Arena? Alin Tișe: „Ne gândim la activități comerciale în toate zonele care s-ar putea valorifica”
„Valorificăm la maxim ce se poate valorifica dintr-o arenă care, în mod evident, n-a fost construită pentru a aduce bani publici. Atunci l-am fi gândit diferit, cu mall-uri în jur, loc de tribune, sub tribune magazine, cum este un proiect amplu la care unii se gândesc cum am putea să-l implementăm. Se poate gândi în forme diverse. Esențial, ca echipa să nu-și piardă identitatea. Există o discuție de a valorifica spațiile pe care acum nu le valorificăm care sunt sub tribuna zero e pământ, nu e de jur împrejur cu spații comerciale, înspre parc avem iarăși zona de terasament unde se poate amenaja, în toate zonele unde s-ar putea folosi spațiul neutilizat pentru a se face diferite activități comerciale (...) să utilizăm acele spații dintre cele două tribune în folosul și îmbunătățirea arenei fără să afectăm gazonul”, a mai spus președintele CJ Cluj.
Universitatea nu-și permite să plătească pentru condiții decente pe stadion. Tișe insistă: „Cine folosește stadionul, să plătească”
Tișe pare îngrijorat că deși gazonul va arăta impecabil, echipa riscă să ajungă în Liga 2. Ce nu înțelege însă șeful Consiliului Județean, este că inclusiv condițiile gazonului și incertitudinea influențează rezultatele echipei. Iar problema arenei nu e doar a lui „U”, ci a întregului oraș, lucru precizat chiar de tehnicianul adversarei CFR Cluj, Dan Petrescu.
„Eu sunt foarte nemulțumit legat de jocurile de pe stadion și ce se întâmplă acum în fotbal, sper să nu ne trezim că avem gazon impecabil și o echipă care văd că e sancționată în permanent de arbitri și cu riscul de a o duce în Liga 2.
Atunci nu știu despre ce vom mai vorbi. Gazonul, în mod real nu a fost la nivelul așteptărilor, dar asta nu înseamnă trebuie să fie echipa sancționată în diferite forme. Undeva prin martie trebuie să avem contractorul și să intrăm în pauză competițională, să putem intra să realizăm schimbarea gazonului. Mergem în graficul stabilit. Vom avea și alte lucrări care sunt în completarea schimbării gazonului, de la copertină, acoperiș scaune. Pe stadion am schimbat mii de scaune în ultimii ani. Sunt bani publici.
După ce vom face sistemul de încălzire și de drenaj vom decide cu cei care folosesc stadionul în ce măsură, trei zile înainte de meciuri, decidem să meargă sistemul de încălzire permanent și de unde se achită acei bani eu nu am o problemă. Acel sistem va topi zăpada, va crea un sistem potrivit pentru iarbă, nu se va face acel, noroi. Încercăm să reparăm ce avem în interior, cât și în exterior (...) Vă amintiți cât am fost de înjurat când am construit Cluj Arena că de ce nu fac spital? Sau că vom face mall acolo. Suporterii nu credeau că se va face stadion.
Chiar dacă gazonul nu a fost impecabil și mi-am asumat responsabilitatea, cei care contestă ar trebui să se uite la costurile de întreținere a stadionului. Pe mine nu m-ar afecta să bag în priză un sistem și să nu ma intereseze cât consumă. Cine suportă cheltuielile? Aș putea să spun să plătească cine îl folosește”, a Încheiat Tișe.
6 Comentarii
Ii dau dreptate lui Tise, cine foloseste si inca in exclusivitate stadionul sa-l si intretina sau sa plateasca costurile pretinse pentru un imas de cinci stele. Pe maiestuoasa Arena Dr. Constantin Radulescu costurile pentru un meci jucat in sezonul rece se ridica la aproape 15 000 de euro; dar este stadion privat. Cele doua echipe din Craiova platesc… Citeste mai departe
Sper sa scapam de voi, dar pana in 2024 veti face in asa fel incat nici un Primar ori prezident de cons jud sa nu poata repara dupa voi mizeria facuta, nici in 3 mandate.
Dna sa vina sa te ia!
Nea Paunel, noi ultrasii avem o ****stie. Sa vorbiti cu nea Emil sa vă dea dale din granit ca să realizati o suprafata de joc eleganta si durabila. Adio noroi. Altfel sare si mingea.
La ce buget are CJ nu esti in stare sa ti incalzit un gazon.