Toate garajele de cartier din Cluj vor dispărea în următorii ani! Tarcea: „Ar mai fi cam 3.500 la nivelul municipiului”


Primăria va continua acțiunea de demolare a garajelor și în următorii ani. Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, spune că ar mai fi aproximativ 3.500 la nivelul municipiului Cluj-Napoca care ar trebui demolate, iar în locul acestora se vor face locuri de parcare. 

Despre această cifră se vorbește încă din anul 2023, lucrurile nu par să se fi mișcat de atunci. 

„Noi am început demolarea garajelor din anul 2018. Sunt demolate până în prezent 6.800 de garaje. Am avut peste 10.000 de garaje, deci ar mai fi aproximativ 3.500 la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Vom continua și în anii următori acest proces de demolare a garajelor. Acum pregătim ce e mai greu, cele cu litigii, cele cu situații incerte, cu situații ale terenurilor incerte'', a declarat Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

Multe dintre locurile de parcare create în urma demolării au fost date în folosință foștilor proprietari. Numărul locurilor de parcare create în plus a fost mult mai mic decât cel promis. 

Asta în timp ce, Clujul devine tot mai aglomerat pe zi ce trece, iar amenzile curg pentru parcările neregulamentare. În lipsa unor alternative, șoferii își lasă mașinile pe unde apucă. 

Comentarii Facebook