Transformare urbană majoră! ZECE hectare din Cluj-Napoca vor deveni o zonă modernă de locuințe
Pe 16 ianuarie, membrii Comisiei de Urbanism și de Amenajare a Teritoriului din Cluj-Napoca vor analiza în ședința din 16 ianuarie un proiect de Plan Urbanistic Zonal ce vizează urbanizarea a 10 hectare de teren situat în partea nordică a orașului.
Potrivit proiectului, scopul lucrării este de „urbanizare a unei zone de locuințe cu dotări-servicii aferente, ce vor contribui la buna-dezvoltare urbanistică a municipiului Cluj-Napoca”.
Zona vizată situată pe strada Odobești va fi prevazută cu o trama ortogonală de circulație, adaptată reliefului. Aceasta cuprinde 3 străzi principale ( str. A, str.B si str.C) care asigură circulația în dublu sens și perpendicular se desprind străzi secundare de distribuție.
Accesul pe fiecare parcelă în parte se va realiza prin intermediul unui acces carosabil și pietonal. Staționarea autovehiculelor se poate realiza atât în incintă, cât și în zonele publice amenajate cu locuri de parcare.
Conform planului pe cele 10 hectare vor fi construite locuințe cu 3/4 niveluri supraterane.
Regimul de înălţime maxim admis este de trei niveluri supraterane (subsol+ parter + etaj + mansardă / nivel retras) sau (demisol + parter + mansardă / nivel retras). Retragerea ultimului nivel va fi mai mare sau egală cu 1,80 m faţă de planul faţadei spre stradă / spaţiul public. Totalizat, regimul de înălţime nu poate depăşi una dintre următoarele configuraţii: (S)+P+1+M, (S)+P+1+R, D+P+M, D+P+R (semnificaţiile prescurtărilor: S – subsol, D – demisol, P – parter, M – mansardă, R – nivel retras). Înălţimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la cornişa superioară sau la aticul ultimului nivel neretras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 8 m. Înălţimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la coama acoperişului sau la aticul nivelului retras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 12 m.
Pe ansamblul unei parcele, spaţiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa minim 40% din suprafaţa totală şi vor cuprinde exclusiv vegetaţie (joasă, medie şi înaltă). Suprafeţele având o îmbrăcăminte de orice tip sunt cuprinse în categoria spaţiilor libere.
Totodată, proiectul prevede subzone cu activități economice dar și instituții de învățământ. Un alt proiect de urbanizare ce va fi analizat în ședința din 16 ianuarie vizează un teren de 4500 mp pe strada Augustin Maior din zona Valea Seacă.
Proiectul propune locuinţe individuale (unifamiliale), pe parcelele de min. 350 mp şi anexele acestora: garaje, filigorii, împrejmuiri, platforme carosabile şi pietonale, amenajări exterioare, piscine. De asemenea, sunt prevăzute locuinţe semicolective (familiale), pe parcelele de min. 450 mp, cu maximum două unităţi locative (unități locative suprapuse sau alipite).
4 Comentarii
4 etaje pe o strada laturalnica in câmp la dracu?
Ma p i s h pe ea zona moderna, si pe toate termopanele si parcarile supra si subterane si pe toate finisajele moderne de lux si iluminatul cu ledurile lui peste.. si pe ele banci smart din parcuri si pe toate trotuarele moderne marcate cu rosu si verde ca pentru prosti ...
ceva neam de-a lui boc sau de-al lui tarcea poate primii autorizatie sa construiasca cartier in zona aia oricum paralizata de sensul giratoriu de auchan iris
Aveți și intravilan sau doar pășuni extravilane intrate cu și rezolvate cu capu’nainte?